Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Rebarbarás-almás lekvár


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


-2 kg alma
-2 kg rebarbara
- 2 kg befőzési cukor (2:1)
-1 citrom

Elkészítés:


Az almát meghámozom és szeletekre vágom (én 8- ba vágtam) és rányomom a citrom levét pici vizet öntök hozzá és főni teszem.Mikor puhára főtt össze turmikszolom .

A rebarbarát megpucolom és 1 cm-se darabokra vágom pici vizet öntök alá és puhára főzöm,mikor kész összevegyítem az almával és felfőzöm,beleteszem a cukrot és főzéstől számítva 3 percig főzöm.

Forrón üvegekbe öntöm ,leszigetelem és fejre állítom az üvegeket míg kihűlnek.

Trükkök, tippek, praktikák:


Az arányokat lehet ízlés szerint változtatni,fontos betartani az utasítást amit a cukron ír !

Rebarbarás-almás lekvár

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres Gabi
Fügelekvár
Fügelekvár

Egyszerű fügelekvár Mossuk meg alaposan a puha fügéket, vágjuk le a szárukat, majd daraboljuk fel őket kisebb darabokra! Tegyük a fügedarabokat a lekvárfőzésre használt edénybe,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Eperdzsem
Eperdzsem

Elkészítés: 1.) A gyümölcsöt megtisztítjuk, botturmix segítségével pépesítjük (vagy nagyon apróra vágjuk). 2.) A gyümölcsöt egy nagy lábasba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, és fel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Detty
Darabos paradicsom tésztára
Darabos paradicsom tésztára

A vöröshagymát apró kockára vágjuk, és kevés olajon üvegesre pároljuk. A paradicsom héját lehúzzuk kockára vágjuk, és a hagymához adjuk. Lassú tűzön főzzük, kicsit besűrítjük. A...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Áfonyadzsem
Áfonyadzsem

Az áfonyát megmosom,lecsöpögtetem és lecukrozom.1 napig a hűtőben hagyom állni,többször is átkeverem.Másnap főni teszem és forrástól számítva10 percet főzöm,majd tiszta,forró üvegk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk