Mariann Szakály, 2015. január 23., 10:21
fok/perc
Csemege uborka: 85-25 vagy 90/30 vagy akár 80/20 is elég, hogy roppanós maradjon.
Kovászos uborka: 80/20 vagy 85/25
Csalamádé: 85/25 80/20
Svéd uborka: 85/25
Tv paprikában lilakáposzta: 95/30
Alma paprika: 80/20
Mama féle főtt paprika saláta: 80/20
Cékla:(főzött) 100/120
Minden lekvár: 95/30
Őszibarack befőtt: 90/30
Natúr málna, ribizli: 90/30
Natúr szamóca, meggy : 90/30
Reszelt, párolt alma: 80/20
Párolt lilakáposzta: 90/30
Padlizsánkrém: 95/30
Gomba párolva: 100/110 legközelebb 160 percig fogom
Szeletelt paradicsom sóval: 95/30
Sült paradicsom: 95/30
Lecsó húsféle nélkül: 95/30
Minden főtt készétel(töltött káposzta, pörkölt, gulyás, húslevesek, karfiolleves, lecsó kolbásszal, szalonnával,bolognai, stb. ) 100/120
Főtt készétel, amiben máj vagy gomba van (pl. májkrém, gombás bármi) : 100/160
Cukkinit csak reszelve 5 percig enyhén sós vízben főzöm, NEM AUTOMATÁZOM, forró, steril üvegbe forrón beletöltve törölközővel bélelt hűtőtáskába teszem 24 órára
A kristálycukorból és nagyjából 5 liternyi vízből cukorszirupot főzök. A barna cukrot karamellizálom, és a maradék vízzel felöntöm. Óvatosan, nagyon fröcsög az elején! Amikor a cuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűaz egészet összefőzni, majd átpaszírozni, és még egyszer felfőzni. Üvegekbe tenni szárazdunsztba.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lekvár elkészítéséhez érett, szép gyümölcsöket válasszunk. Folyó víz alatt átöblítjük, megszárítjuk, kimagozzuk és egy botmixerrel jól összedolgozzuk. Ezután keverjük össze a cuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gyümölcsöket megmossuk, kimagozzuk, felvágjuk apró kockákra. Egy mélyebb edénybe vagy tepsibe öntjük, összekeverjük a cukorral és a mézzel, hozzáadjuk a kifacsart citromlevet, f...
Elkészítési idő: 80 perc Nehézség: Könnyű