Meggyszörp: 5'5 kg meggy, 3kg cukor,(vagy annak megfelelö xilit) meg 2l csapviz....30 prrc . fözés. Majd leszürés.
3 db padlizsánt megmosunk, szárukat levágjuk, és villával megszurkáljuk több helyen. Sütőpapíros tepsibe tesszük, és kb. 45 perc alatt megsütjük 170 fokon. Közben megforgatjuk, hog...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesKimagoztam a meggyet, majd egy nagy tálban lecukroztam. Ha jól emlékszem 25-30 dkg cukor kell egy kiló meggyhez, őszintén szólva nem mértem. Kevés rumot is öntöttem hozzá, illetve...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA banánt megpucoljuk, és karikákra vágjuk. A citromlevét kicsavarjuk. A banánt a vízzel feltesszük főni (ha kevés lenne, pótoljuk picit később), hozzáadjuk a citrom levét,és a cukr...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűLeszemeztem a szőlőt, feltettem főni (nem kell alá semmi folyadék). Kb. másfél órán keresztül rotyogott, addigra a szemek teljesen megpuhultak, szétfőttek. Ezután egy szitán átpass...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű