Családireceptkönyv.hu

Almalé


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: családi adag
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


5 kg alma
60 dkg cukor
6 l víz
2 tk. citromsav

Elkészítés:


Az almát pucolom, magozom, majd annyi vízzel, ami épp ellepi, felteszem főni.
Ha puha, botmixerrel pépesítem, belerakom a cukrot, majd felöntöm a maradék vízzel és felforralom.
Hozzáadom a citromsavat és még 1-2 percig forralom, aztán forrón üvegekbe rakom és lezárom.
"Megágyazok" neki és a dunsztban hagyom kihűlni.

Almalé

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Karamellizált sárgabarack lekvár
Karamellizált sárgabarack lekvár

Érett, de egészséges gyümölcsöket válasszunk alapanyagként. Egyszerre 2-2,5 kg-nál többet ne készítsünk (hacsak nem üstben szeretnénk főzni). A barackokat mossuk meg, magozzuk ki....

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Sárgarépa lekvár
Sárgarépa lekvár

A répákat megpucoljuk, vastagabb karikákra vágjuk, és 6 dl vízben feltesszük főni. Egy jó fél óráig főzzük, amíg meg nem puhul, majd összeturmixoljuk. Hozzáadjuk a narancsok és c...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Karamellás körtedzsem
Karamellás körtedzsem

Kis edényben felfőzzük a cukrot a hideg vízzel, és magas hőfokon addig forraljuk, amíg a karamell megbarnul. Ekkor levesszük a tűzhelyről, hozzáadjuk a forrásban lévő vizet és megk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Dinnyehéj befőtt
Dinnyehéj befőtt

A dinnye belsejét kivágtam, úgy hogy kb 2 mm-es piros rész maradt. A zöld héjat lehámoztam, és kb 2 cm csíkokra felvagdostam. Alaposan átmostam és kb 2-3 órát főztem ecetes viz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk