5 kg alma
60 dkg cukor
6 l víz
2 tk. citromsav
Az almát pucolom, magozom, majd annyi vízzel, ami épp ellepi, felteszem főni.
Ha puha, botmixerrel pépesítem, belerakom a cukrot, majd felöntöm a maradék vízzel és felforralom.
Hozzáadom a citromsavat és még 1-2 percig forralom, aztán forrón üvegekbe rakom és lezárom.
"Megágyazok" neki és a dunsztban hagyom kihűlni.
Karamellizáljuk a barnacukrot a vajon, majd a megpucolt és felkarikázott hagymát párolni kezdjük. Amikor szép aranybarna színt kapott, és nincs alatta sok lé, hozzáöntjük az olíva...
Elkészítési idő: 30 percA diót száraz serpenyőben megpirítottam, ezt a lépést nem érdemes kihagyni, mert sokkal finomabb íze lesz a diónak. Amikor kihűlt durvára törtem, zacskóba téve sodrófával a legegys...
Elkészítési idő:Elkészítés A paprikákat megszurkáljuk és tepsiben a forró sütőbe tesszük. Addig sütjük, míg a paprika héja fekete nem lesz. A sütőből kivéve tálba tesszük, amit légmentesen...
Elkészítési idő: