5 kg alma
60 dkg cukor
6 l víz
2 tk. citromsav
Az almát pucolom, magozom, majd annyi vízzel, ami épp ellepi, felteszem főni.
Ha puha, botmixerrel pépesítem, belerakom a cukrot, majd felöntöm a maradék vízzel és felforralom.
Hozzáadom a citromsavat és még 1-2 percig forralom, aztán forrón üvegekbe rakom és lezárom.
"Megágyazok" neki és a dunsztban hagyom kihűlni.
Késes robotgépbe teszem a száruktól megszabadított chiliket és pulzálva nyomva a gép indítógombját tetszés szerinti finomságúra őrlöm. Jól záródó üvegben, sötét helyen tárolom.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA meggyeket kimagozom és lecsöpögtetem, de úgy, hogy a leve megmaradjon. A kimagozott meggyet egy jó nagy befőttes üvegbe kezdem rakni, egy sor meggy, egy sor cukor és kevés kakaó...
Elkészítési idő: 1óra 30perc Nehézség: KönnyűElkészítése: A leszemezett ribizlit megmossuk, összetörjük és hozzáöntünk kb. 5dl vizet, majd lassú lángon addig főzzük, míg a szemek szétfőnek. Sűrű szitán átpasszírozzuk és a lev...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz előkészített őszibarackot ízlés szerint feldaraboljuk. A vízbe beletesszük a kimért cukrot és a Dr. Oetker befőtt tartósítót, majd felforraljuk. A felforrt szirupba beletesszük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű