A lereszelt cukkinit lobogó forró ecetes vízben forralom kb. 5 percig. Még forrón kell azonnal steril forró üvegbe teszem,, steril lapkával lecsukom és AZONNAL FEJRE ÁLLÍTOM.
Hűtőtáskát kibélelek törölközővel, bele az üvegek és 24 óra dunsztolás után készen van a cukkini, mehet a polcra.
Nem kell automatázni!
Az almát felkockázva felteszem főni, mehetnek bele a fűszerek és kevés cukor (nem kell sok, hagyjuk érvényesülni a gyümölcs ízét) . Mikor megfőtt, botmixerrel pürésítem, majd steri...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűOlyan szilvát kell a befőzéshez alkalmaznunk, ami nem rohadt, nem kukacos, kissé lehet puha és szottyadt. Vegyünk elő egy akkora lábast, amibe belefér majd a szilva, az oldalát ola...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűEperlekvár Az epret rétegesen a főzőedénybe rakjuk a cukorral. Rácsavarjuk a citrom levét, és 2-3 órát (vagy egy éjszakát) letakarva állni hagyjuk. Ezután fölforraljuk, és a forr...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesEgy nagyobb lábasba vizet öntöttem, elkevertem benne a citromlevet és a meghámozott, magháztól megtisztított, nagyobb kockára vágott almát ebbe dobtam bele. Hozzáadtam a karikára v...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű