menu

Családireceptkönyv.hu

Alma-ringló lekvár tartósítószer nélkül


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 kg alma
4 kg ringló
1 kg cukor (ízlés szerint)

Elkészítés:


Az almát megmostam, meghámoztam, kockára vágtam, egy kis vízzel összeturmixoltam , a ringlót megmostam, kimagoztam, megfeleztem és az összes gyümölcsöt egy magas falú fazék összekevertem, majd a fazekat betettem a sütőbe először 220 fokra, majd mikor már felforrt 180 fokra és 6 órán keresztül sütöttem.
Én azért tettem bele cukrot, mert az alma savanykás volt.
Amikor kész lett üvegekbe töltöttem és lezártam, és száraz dunsztba tettem.

Alma-ringló lekvár tartósítószer nélkül

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Karolin
Lecsó télire
Lecsó télire

Elkészítése: Mint a friss lecsót (zsír vagy olaj, hagyma, paprika, paradicsom), majd száraz dunszt. Üveg: Ahány kg összesen, kb. annyi liter lesz a kész lecsó. Ha a paprika, p...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Magyaros paprikakrém
Magyaros paprikakrém

Elkészítés 1 Előkészítés: A paprikákat félbe vágjuk, a magjukat kivesszük, az erejüket kivágjuk, megmossuk, lecsöpögtetjük, vékonyra szeleteljük, és 600-600 g-ot lemérünk. A...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Krisztina
Narancslekvár
Narancslekvár

Narancsot, és citromot meleg vízben alaposan lemosni. 4-5 db narancsot vékonyan hámozni, nagyon kell vigyázni, hogy a fehér rész ne kerüljön bele, mert keserű lesz. Gyufaszál vékon...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Paradicsomos cukkinis szósz
Paradicsomos cukkinis szósz

Minden a paradicsommal kezdődik, forró vízzel leforrázzuk, kis szünet után, héjukat lehúzzuk. A kockára vágott hagymát olajon megpirítjuk pici sóval. Hozzáadjuk a nagyobb darabokra...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk