4 kg alma
4 kg ringló
1 kg cukor (ízlés szerint)
Az almát megmostam, meghámoztam, kockára vágtam, egy kis vízzel összeturmixoltam , a ringlót megmostam, kimagoztam, megfeleztem és az összes gyümölcsöt egy magas falú fazék összekevertem, majd a fazekat betettem a sütőbe először 220 fokra, majd mikor már felforrt 180 fokra és 6 órán keresztül sütöttem.
Én azért tettem bele cukrot, mert az alma savanykás volt.
Amikor kész lett üvegekbe töltöttem és lezártam, és száraz dunsztba tettem.
A meggyet alaposan megmossuk, kimagozzuk, és lehetőleg kézzel átgyúrjuk. Végezzük a műveletet gumikesztyűben, ha érzékeny a bőrünk. Bizonyos kozmetikumok is gyümölcssavat használna...
Elkészítési idő:20 db bodzavirág ernyőt hideg vízbe fektetve megmosunk (ne folyó vízben) majd konyhai törlőkendőn hagyjuk lecsepegni. A virág szárát egy ollóval levágjuk. 750 ml vizet egy főzőedén...
Elkészítési idő:4 úveg lesz belőle
Elkészítési idő: