4 kg alma
4 kg ringló
1 kg cukor (ízlés szerint)
Az almát megmostam, meghámoztam, kockára vágtam, egy kis vízzel összeturmixoltam , a ringlót megmostam, kimagoztam, megfeleztem és az összes gyümölcsöt egy magas falú fazék összekevertem, majd a fazekat betettem a sütőbe először 220 fokra, majd mikor már felforrt 180 fokra és 6 órán keresztül sütöttem.
Én azért tettem bele cukrot, mert az alma savanykás volt.
Amikor kész lett üvegekbe töltöttem és lezártam, és száraz dunsztba tettem.
A sárgabarackot leturmixoljuk, de azért maradjanak benne apróbb részek. Elkeverjük a narancslével, a facsart citromlével, a cukorral és a dzsemfixszel. Felforraljuk és öt percig k...
Elkészítési idő:Latin neve: (Ananas comosus) Az ananász, leveses, savanykás ízű gyümölcsöt terem, melyben egy fehérjeemésztést segítő enzim, a bromelain található, ezért a gyümölcs fogyasztása az...
Elkészítési idő:A tököt megsütjük,az almát lereszeljük vagy daráljuk héjával együtt. összefőzzük ,ha szükséges 10% cukrot teszünk hozzá. Ismét felforraljuk ,üvegekbe tesszük és száraz dunsztban h...
Elkészítési idő: