Egy vödörnyi szilvából lett 2 nagyobb és 3 kisebb üveg sűrű lekvár.
A szilvát megmostam, kimagoztam és egy nagy tepsibe tettem az egészet. A sütőt először 170 fokra állítottam be, majd később, mikor már kicsit összeesett a szilva, akkor lejjebb vettem 150 fokra. Időnként megkevertem. Ha szükséges, krumplitörővel áttöröm, de semmiképp nem botmixerezem. Körülbelül 3-4 óra alatt készült el (de volt olyan alkalom, hogy 8 óra alatt lett megfelelő állagú). Sűrű, krémszerű lekvár lett belőle. Forrón üvegekbe töltöttem és száraz dunsztban hagytam kihűlni.
A narancsokat alaposan megmosom, majd felteszem 2 liter vízben főni. Igen, egészben! Ha kell, teszek rá valamit (pl tányér) hogy ne ússzanak. Amikor forr, takarék lángra teszem és...
Elkészítési idő: sok Nehézség: Közepeshhhhh
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA magozott, apróra vágott meggyet, a dzsemfixet és a cukrot felforraljuk, majd hozzáadjuk az étcsokoládét kb 2-3 percig főzzük, majd üres, alaposan megtisztított dunsztos üvegekbe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A lehetőleg frissen szedett, ép-egészséges meggyszemeket bő vízben megmossuk, szárukat eltávolítjuk vagy ollóval félig levágjuk, alaposan lecsepegtetjük, majd konyharuhára terít...
Elkészítési idő: 2-3nap Nehézség: Közepes