Egy vödörnyi szilvából lett 2 nagyobb és 3 kisebb üveg sűrű lekvár.
A szilvát megmostam, kimagoztam és egy nagy tepsibe tettem az egészet. A sütőt először 170 fokra állítottam be, majd később, mikor már kicsit összeesett a szilva, akkor lejjebb vettem 150 fokra. Időnként megkevertem. Ha szükséges, krumplitörővel áttöröm, de semmiképp nem botmixerezem. Körülbelül 3-4 óra alatt készült el (de volt olyan alkalom, hogy 8 óra alatt lett megfelelő állagú). Sűrű, krémszerű lekvár lett belőle. Forrón üvegekbe töltöttem és száraz dunsztban hagytam kihűlni.
A chutneyt készíthetjük kész birsalmakompótból vagy citromos, szegfűszeges, kevés cukorral ízesített vízben megfőzött nyers birsalmából is. Először lecsepegtetjük a birsalmát. Az...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA szilvákat megmossuk, lecsöpögtetjük, és egy tűvel mindegyiket több helyen megszurkáljuk. Az ecetet a vízzel felfőzzük, és a fűszerekkel 5 percig lassan főzzük. A forró levet a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVasas Ildikó
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű