Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Szilvalekvár sütőben


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Egy vödörnyi szilvából lett 2 nagyobb és 3 kisebb üveg sűrű lekvár.

Elkészítés:


A szilvát megmostam, kimagoztam és egy nagy tepsibe tettem az egészet. A sütőt először 170 fokra állítottam be, majd később, mikor már kicsit összeesett a szilva, akkor lejjebb vettem 150 fokra. Időnként megkevertem. Ha szükséges, krumplitörővel áttöröm, de semmiképp nem botmixerezem. Körülbelül 3-4 óra alatt készült el (de volt olyan alkalom, hogy 8 óra alatt lett megfelelő állagú). Sűrű, krémszerű lekvár lett belőle. Forrón üvegekbe töltöttem és száraz dunsztban hagytam kihűlni.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Judy
Őszibarack befőtt
Őszibarack befőtt

Az előkészített őszibarackot ízlés szerint feldaraboljuk. A vízbe beletesszük a kimért cukrot és a Dr. Oetker befőtt tartósítót, majd felforraljuk. A felforrt szirupba beletesszük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gyömbérszörp
Gyömbérszörp

A gyömbért meghámozzuk, felkarikázzuk. A citromokat alaposan megsikáljuk. 3 db-nak vékonyan lehámozzuk a sárga héját. A lényeg, hogy minél kevesebb fehér rész jöjjön le. 3 db...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Muskotályos körtelekvár
Muskotályos körtelekvár

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Meggyhús télire - OK
Meggyhús télire - OK

1. 5 kg szárral és maggal együtt mért meggyhez 2 kg cukrot számítunk. 2. A leszárazott, megmosott gyümölcsről lecsorgatjuk a vizet, kimagozzuk, és a cukorral, 4-5 szem porrá tö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk