Hozzávalók:
3 kg meggy
1 kg befőzőcukor
1 csokor menta
Elkészítése:
A gyümölcsöt megmossuk, kimagozzuk, kézzel összenyomkodjuk.
Hozzáadjuk a befőzőcukrot.
Állandó keverés mellett forraljuk.
Hozzáadjuk a mentacsokrot.
Amikor jó besűrűsödik a lekvár, kivesszük belőle a mentát.
Megmosott üvegekbe öntjük, hagyjuk kihűlni. Másnap lezárjuk az üvegeket.
Frissen szedett és mosott paprikákat az üvegbe tesszük. Ahány decis az üveg, annyi kanál cukor kell bele, és felöntjük hideg 10%-os ecettel. Rázogatjuk, amíg a cukor elolvad. Semmi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés 1 Előkészítés: A paprikákat félbe vágjuk, a magjukat kivesszük, az erejüket kivágjuk, megmossuk, lecsöpögtetjük, vékonyra szeleteljük, és 600-600 g-ot lemérünk. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAki nem akar passzírozással bajlódni és nem zavarja a paradicsom apró magja, készíthet gyors paradicsomlét is. - A paradicsomokat megmossuk, és feldaraboljuk - Húsdarálón ledarál...
Elkészítési idő: 1óra Nehézség: KönnyűMielőtt neki fogunk a lekvárfőzésnek, az első és legfontosabb dolgod, hogy a citromokat és a narancsokat jó alaposan tisztítsuk meg, a legjobb ehhez egy dőrzsis szivacs. Ha ezzel m...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű