menu

Családireceptkönyv.hu

entás meggylekvár recept


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
3 kg meggy
1 kg befőzőcukor
1 csokor menta

Elkészítés:


Elkészítése:

A gyümölcsöt megmossuk, kimagozzuk, kézzel összenyomkodjuk.

Hozzáadjuk a befőzőcukrot.

Állandó keverés mellett forraljuk.

Hozzáadjuk a mentacsokrot.

Amikor jó besűrűsödik a lekvár, kivesszük belőle a mentát.

Megmosott üvegekbe öntjük, hagyjuk kihűlni. Másnap lezárjuk az üvegeket.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Házi vegeta
Házi vegeta

1./ A hozzávalókat mossuk, pucoljuk. ledaráljuk, majd a sóval összekeverve tiszta befőttesüvegekbe kanalazzuk. 2./ Ha félünk így nedvesen elrakni,akkor sütőpapiros tepsin kiterí...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Birsalmakompót
Birsalmakompót

A meghámozott birsalmát negyedekre vágjuk, magházát kivágjuk, cikkekre szeleteljük, és azonnal citromos vízbe tesszük, mert hamar megbarnul. Közben a vizet a kristálycukorral meg a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Menta szirup
Menta szirup

A megmosott menta leveleket egy üvegbe tettem, felöntöttem a vízzel, belekarikáztam a citromot. Másnap lábasba öntöttem a levet, hozzáadtam a cukrot és a citromsavat, 10 perc főzés...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Narancslekvár
Narancslekvár

Az alaposan megmosott narancsok héját egy zöldséghámozóval leszedem, ügyelve, hogy véletlenül se maradjon rajta fehér rész. Ugyanígy meghámozok egy citromot is. Egészen vékony kis...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk