Hozzávalók:
3 kg meggy
1 kg befőzőcukor
1 csokor menta
Elkészítése:
A gyümölcsöt megmossuk, kimagozzuk, kézzel összenyomkodjuk.
Hozzáadjuk a befőzőcukrot.
Állandó keverés mellett forraljuk.
Hozzáadjuk a mentacsokrot.
Amikor jó besűrűsödik a lekvár, kivesszük belőle a mentát.
Megmosott üvegekbe öntjük, hagyjuk kihűlni. Másnap lezárjuk az üvegeket.
A cukorból, vízből borkősavból szirupot főzök. Ráöntjük a citromra és bodzavirágra. 1 hétig állni hagyom, de naponta többször kevergetem. Leszűröm, üvegekbe töltöm. Tetejére kic...
Elkészítési idő:A tököt megsütjük,az almát lereszeljük vagy daráljuk héjával együtt. összefőzzük ,ha szükséges 10% cukrot teszünk hozzá. Ismét felforraljuk ,üvegekbe tesszük és száraz dunsztban h...
Elkészítési idő:A zöld paradicsomot megmostam, az aljára (fenekére) keresztet metszettem a késsel és forrásba levő vízbe dobtam azzal a céllal, hogy megszabadítsam héjától. Jelentem, semmi értelme...
Elkészítési idő: