Egres
Víz
Cukor vagy édesítőszer
Szegfűszeg (opcionális)
Egyik fele sima cukorral eltett változat, a másik fele szegfűszeggel ízesített változat:
Az egrest megpucoljuk, eltávolítjuk a szárát és a „bajuszát”, azaz a virágmaradványokat a végéről, majd alaposan több léről megmossuk.
Előkészített üvegekbe tesszük az egres szemeket a tetejükre szórjuk a cukrot, vízzel felöntünk minden üveget és lapkával lezárjuk őket. Automatában 80/30-as programon kidunsztoljuk.
ezeket mindet feldarabolva egy nagyobb lábosba teszem... alaposan szét főzöm... botmixerrel mixelem... jó krémessé teszem... mehet vissza a tűzre... most már tenni kell rá egy fedő...
Elkészítési idő:A megtisztított epret, a nyírfacukrot és a dzsemfixet öntsük egy főzőedénybe. (A legjobb, ha van egy olyan lábosunk, amit csak erre használunk). Facsarjuk rá a fél citrom levét, és...
Elkészítési idő:Cukkini, padlizsán üvegben Olajas tartósítással más zöldségeket is eltehetünk, például cukkinit vagy padlizsánt, természetesen akkor, ha előzőleg a lecsóhoz hasonlóan hőkezelt...
Elkészítési idő: