Egres
Víz
Cukor vagy édesítőszer
Szegfűszeg (opcionális)
Egyik fele sima cukorral eltett változat, a másik fele szegfűszeggel ízesített változat:
Az egrest megpucoljuk, eltávolítjuk a szárát és a „bajuszát”, azaz a virágmaradványokat a végéről, majd alaposan több léről megmossuk.
Előkészített üvegekbe tesszük az egres szemeket a tetejükre szórjuk a cukrot, vízzel felöntünk minden üveget és lapkával lezárjuk őket. Automatában 80/30-as programon kidunsztoljuk.
Az almákat mossuk meg, hámozzuk, magozzuk ki, és vágjuk fel egyenlő darabokra. Tegyük egy lábasba, öntsünk rá annyi vizet, hogy ellepje, és lassú tűzön, lefedve addig főzzük, míg m...
Elkészítési idő: 30 percA birsalmákat a magjától megtisztítjuk, darabokra vágjuk és vízben jó puhára főzzük. Ezután vagy szitán áttörjük vagy ledaráljuk. Az áttört masszához kilónként 70 dkg cukrot...
Elkészítési idő: 2 óra3 kg paradicsom 4-5 paprika 4-5 fej hagyma 1 fokhagyma 1 zeller a zöldje is kell bele 6 db alma só ízlés szerint, 1 tk fehér bors, 1 kk oregánó, 1 kk őrölt babérlevél , 1 kk...
Elkészítési idő: