4 kg uborka
2 kg hagyma
1 dl só
8 dl cukor
3 dl víz
4 dl 10%-os ecet
1 ek Nátrium- benzoát
Az uborkát többszöri váltott vízben alaposan megmosom, megsúrolom, végeitől megszabadítom. A hagymát megpucolom. Az uborkát héjastól és a hagymát uborkagyalun nagyon vékonyra szeletelem, majd a só-víz-cukor-ecet-benzoát keverékét ráöntöm. Egy napon keresztül, többszöri átforgatással állni hagyom. Lével együtt üvegekbe merem, lezárom és mehet a helyére.
Tipp: Ha a vöröshagymát lila hagymára cserélem akkor a lé színe megváltozik
Aki a csípőset szereti, gyaluljon hozzá csípős paprikát (nem erőset, hanem a zöldes színű
sárga paprikát)
A gyümölcsöket szükség szerint kimagozzuk és cikkekre vágjuk. Betesszük egy lábasba és felöntjük annyi vízzel, hogy éppen csak ellepje. Beletesszük a citrom sárga héját, a fűszerek...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA meghámozott birsalmát negyedekre vágjuk, magházát kivágjuk, cikkekre szeleteljük, és azonnal citromos vízbe tesszük, mert hamar megbarnul. Közben a vizet a kristálycukorral meg a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSárgabarackot és a dinnyét vágjuk kis kockákra, majd tegyük egy nagy lábasba. Adjuk hozzá a cukrot és keverjük össze. A citrom héját reszeljük le, és tegyük félre. A citromot tisz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű