menu

Családireceptkönyv.hu

Cukormentes lekvár


Írta:

Elk. idő: 3 perc
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 bögre fagyasztott gyümölcs

1/2 tk édesítő, például nyírfacukor (xylit), stevia, vagy Update1 Zero calories

Elkészítés:


1. Olvaszd ki a gyümölcsöket, lehetőleg kíméletesen - tehát ne mikróban! A gyümölcsöket csöpögtesd le.

2. Tedd a gyümölcsöket egy nagyobb bögrébe, és keverd össze az édesítővel. Takard le a bögrét egy tányérral és mehet is 3 percre a mikróba.Ekkor kanállal keverd át. Ha nagyon hígnak találod, még 30 másodpercig mikrózd, a legerősebb fokozaton.

3. Vigyázz, nagyon forró a bögre, óvatosan emeld ki a készülékből! Keverd át a kész lekvárodat és öntsd át egy befőttes üvegbe. Hűtőszekrényben tárolva akár egy hétig is használhatod.

Trükkök, tippek, praktikák:


FONTOS:

Ez a lekvár kicsit hígabb állagú, mint amit megszoktunk, de ez igazán nem válik kárára. Íze, színe, illata tökéletesen kárpótol! Szuper öntet palacsintára!

TIPP:

Szezonális téli gyümölcsökből is elkészítheted! Igazán pikáns variáció a fűszeres alma-narancs jam!De bevetheted a körtét, kivit, az ananászt illetve a mandarint is!

Cukormentes lekvár

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: RECEPTEK
BIRSALMASAJT *
BIRSALMASAJT *

A birsalmákat jól meg kell mosni, a felületén lévő szőröket ledörzsölni. Négybe vágni, kiszedni a magházat és az esetleges rossz részeket. Héjastól kell feltenni annyi vízzel főni,...

Elkészítési idő: ad
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
12.  Szilvalekvár sütőbe
12. Szilvalekvár sütőbe

Szilvát magozni. Darálni /elhagyható / Tepsi,ecet szilva. 100 fok. Szilvalekvár sütőben - cukor és keverés nélkül - a jó érett szilvát mossuk meg, magozzuk ki. tiszta edény...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
 5. Csipkebogyólekvár
5. Csipkebogyólekvár

A gyümölcsöt jól megmossuk és a két végét levágjuk. Fazékba tesszük, hogy a víz jól ellepje, éjjelre beáztatjuk,majd másnap feltesszük főni, állandóan kevergetve puhára főzzük(1- m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Bodzadszem
Bodzadszem

Elkészítés: Az érett, fekete bodzát vízzel leöblítjük és leszemezzük. Egy kg gyümölcshöz 80 dkg cukorból 2 dl vízzel sűrű szirupot főzünk, belekeverjük a gyümölcsöt, és erős tű...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk