1,5 kg paradicsom
8 db kápia paprika
8 db paradicsom paprika
7 db hagyma
1 fej fokhagyma
2 db csípős paprika (opcionális)
1 kiskanál szemes bors
1 kiskanál szegfűbors
2 kiskanál köménymag
1 babérlevél
só,cukor ízlés szerint
Az alapanyagokat puhára főzzük,passzírozzuk.
Száraz dunsztba tesszük,felbontás után hűtőben tároljuk.
A zöldségeket tisztítás után ledaráljuk . A petrezselyem zöldjét felaprítjuk. A ledarált zöldségeket megmérjük, egy nagy keverő tálba rakjuk (műanyag lavór is jó), hozzáadjuk a pe...
Elkészítési idő:A kimagozott meggyet összekeverjük a cukorral, és a tartósítóval. 24 órán át állni hagyjuk, másnap leszűrjük, és a meggylevet üvegekbe öntjük . A meggyhúst üvegekbe rakjuk, kevés...
Elkészítési idő: 24Az epret egy kis időre beáztatjuk majd szűrőben folyó víz alatt megmossuk. Szárát eltávolítjuk . Egy kis tálkával egészben hagyunk apróbb szemeket. Egy magas falú lábasban a hozzáa...
Elkészítési idő: az eper víztart