6 kg sárgabarack
10 szem polisett vagy 20 dkg cukor
2 - 3 ek természetes PEKTIN
1 kk citromsav
A barackokat megmostam kimagoztam, robotgépbe megdaráltam, felraktam főni .. ez max 40 percet főtt kis lángon, mikor már szépen láttam hogy esik össze akkor került bele a polisett.
Ekkor kapott pektint és a kívánt állagra főztem, jó zselés lett, a legvégén mikor már nem volt a tűzön tettem bele a citromsavat, ez fogja szépen megtartani a színét, az üvegeket alaposan kifőztem a tetőket is, ilyenkor már csak egy konyhai fogóval nyúlok hozzá, papírtörlőre szedtem fejre állítva csepegjen ki belőle minden víz, majd a forró üvegekbe szedtem a forró lekvárt, minden tető alá teszek celofánt /folpack/ is, lezártam fejre állítottam 10 percre és utána ment a száraz dunsztba.
Olívaolajon megdinszteljük a hagymát, közben sózzuk. Az almákat megpucoljuk, felkockázzuk és a hagymához adjuk. Megszórjuk cukorral és együtt főzzük, amíg az alma levet nem enged....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA diókat mossuk meg és töröljük szárazra. Csináljunk apró vágásokat rajtuk, vagy csak egyszerűen vágjuk ketté őket. Tegyük őket a befőttes üvegekbe, öntsük rá a mézet, majd hag...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA céklát nyersen meghámoztam kis kockákra vágtam és annyi vizet tettem rá, hogy ellepje. Sót cukrot tettem hozzá, a szegfűszeget fahéjat teatojásba tettem és úgy bele. Fedő alatt m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA Piros bogyós gyümölcsszósz elkészítése lépésről lépésre Előkészítés: Az epret megmossuk, megtisztítjuk és 900 g-t kimérünk belőle, majd kb. a felét apróra vágjuk, a többit pépe...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz