3 kg sárgadinnye (pucolva, magozva)
1 kg cukor
1 kis üveg rum
3 cs 3:1 zselésítő
1 rúd vanília
A dinnyét kockákra vágom, majd a vaníliával és a citromlével együtt felteszem főni.
Amíg levet enged, addig előkészítem az üvegeket.
Felforralom a dzsemet, kiveszem belőle a vanília rudakat, majd hozzáadom a rumot, egyet forralok rajta, megy hozzá a zselésítő és a cukor, Kevergetve újra felforralom, majd még forrón üvegekbe szedem.
Pár percre fejtetőre állítom, kis idő múlva visszaállítom az üvegeket, aztán mikor kihűlt, mehet a spejzba.
1. A birsalmát szivacsos dörzsölés, körömkefézés, szóval némi tisztítás után nagyobb szeletekre, v. kockákra vágom. Nem kell sem meghámozni, sem a csumáját kivágni. 2. Kuktában an...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesMagos változat: A cseresznyét a szárától megtisztítva megmossuk, lecsepegtetjük. A vizet a cukorral felforraljuk. A gyümölcs egy részét beletesszük a szirupba, amibe befőtt ta...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéztökéletes szilvalekvárhoz fontos a minőségi alapanyag. Lehetőleg érett, egészséges gyümölcsöket válogass. Ha zöldes, kemény, várj még egy-két napig a befőzéssel. A szilvát mosd me...
Elkészítési idő: 330 perc Nehézség: Könnyűlkészítés 180 perc A sütőtököt hosszában félbevágom és kimagozom. Utána felszeletelem a sütőtököt. Előmelegített, 200 C fokos sütőben 40 perc alatt megsütöm a sütőtököt....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű