menu

Családireceptkönyv.hu

Vörösboros meggylekvár


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók
1 kg meggy
30-50 dkg kristálycukor (ízlés szerint)
1 tasak zseléfix
2 dl vörösbor

Elkészítés:


Elkészítés
A meggyet kimagozzuk, megmossuk, a felét elektromos mixelővel pürésítjük, majd a maradék gyümölccsel vegyítjük. A cukrot - 2 evőkanál kivételével - hozzáadjuk és egy éjszakán át állni hagyjuk. A zseléfixet a félretett 2 evőkanál cukorral elkeverjük és a gyümölcshöz adjuk. Állandóan kevergetve felfőzzük, hozzáadjuk a bort és még egy percig forraljuk. Levesszük a tűzről, még 5 percig kevergetjük és az esetleg keletkezett habot lekanalazzuk a tetejéről. Azonnal az előkészített üvegekbe töltjük. Celofánnal lefedjük és légmentesen lezárjuk

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Erika
Birsalma sajt
Birsalma sajt

Birsalmasajt A birsalma gazdag A-, B1-, B2-, C-, E- és P-vitaminban, valamint ásványi anyagokban. Almasavat és csersavat is tartalmaz. A gyümölcsök közül a birsnek a legmagasabb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fagyi - rumos-diós
Fagyi - rumos-diós

A hozzávalókat gőz felett folytonos keverés mellett felfőzzük, majd fagyasztjuk.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Márti
Kechup
Kechup

az egészet összefőzni, majd átpaszírozni, és még egyszer felfőzni. Üvegekbe tenni szárazdunsztba.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
fahéjas körtelekvár
fahéjas körtelekvár

Hámozd meg a megmosott körtéket, vágd félbe és távolítsd el a magházat is. Darabold ujjnyi nagyságúakra. Az előkészített gyümölcsöt tedd főzőedénybe, öntsd hozzá a cukorral elkever...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk