Családireceptkönyv.hu

Vörösboros meggylekvár


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók
1 kg meggy
30-50 dkg kristálycukor (ízlés szerint)
1 tasak zseléfix
2 dl vörösbor

Elkészítés:


Elkészítés
A meggyet kimagozzuk, megmossuk, a felét elektromos mixelővel pürésítjük, majd a maradék gyümölccsel vegyítjük. A cukrot - 2 evőkanál kivételével - hozzáadjuk és egy éjszakán át állni hagyjuk. A zseléfixet a félretett 2 evőkanál cukorral elkeverjük és a gyümölcshöz adjuk. Állandóan kevergetve felfőzzük, hozzáadjuk a bort és még egy percig forraljuk. Levesszük a tűzről, még 5 percig kevergetjük és az esetleg keletkezett habot lekanalazzuk a tetejéről. Azonnal az előkészített üvegekbe töltjük. Celofánnal lefedjük és légmentesen lezárjuk

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Eperlekvár (paleo)
Eperlekvár (paleo)

Az epret darabolva, de egészben is felteheted a tűzre, ahogy jól esik. Kb. 1 órán keresztül főzd, néha keverd meg. Ha egészben raktad fel az epret, akkor kézi botmixerrel törd öss...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
uborka
uborka

Uborka hidegen Vali módra ez egy db 7 dl üvegre van kiszámolva 2 evőkanál cukor 1 csapott evőkanál só 3 cl 15-20 %-os ecet 1 mokkás kanál citromsav, egy fél mokkás kanál borké...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Fűszeres, sült paradicsom
Fűszeres, sült paradicsom

észítés kb. 4 óra A fokhagymát megtisztítom, a gerezdeket nagyobb darabokra vágom. A paradicsomot jól átmosom, kisebb darabokra szeletelem. A hibás részeket kivágom. A teps...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Chilis -csokis meggylekvár
Chilis -csokis meggylekvár

A meggyet alaposan megmossuk, kimagozzuk, és lehetőleg kézzel átgyúrjuk. Végezzük a műveletet gumikesztyűben, ha érzékeny a bőrünk. Bizonyos kozmetikumok is gyümölcssavat használna...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk