1 kg sárgarépa
1 kg fehérrépa
1 kg húsos tv paprika
1 kg paradicsom
1 kg vöröshagyma
2-3 nagy fej fokhagyma
4 db nagyobb zeller
50 dkg karalábé
50 dkg karfiol
50 dkg kelkáposzta
petrezselyem zöldje (jó sok)
zeller zöldje
lestyán zöldje
1 kg tengeri só
A hozzávalókat meghámozzuk (paradicsomot nem kell), robotgéppel adagonként összevágjuk, vagy húsdarálón ledaráljuk. Egy nagy tálban 1 kg sóval jól elkeverjük, és 24 órát állni hagyjuk, időnként megkeverjük. Üvegekbe töltjük.
A recept azért is jó, mert az ételízesítő akár a fűszersót is helyettesítheti, ráadásul semmilyen vegyszert nem tartalmaz.
Én sóval raktam el...10-12 szál répa,10-12 szál gyökér,1 nagy zeller,1 kis fej kelkáposzta,1 kicsi karfiol,1 karalábé,3-4 zöldpaprika,2-3 fej vöröshagyma,10-12 gerezd fokhagyma,zeller és petrezselyem levél bőven. Én tettem hozzá egy apró fej lilakáposztát is. Minden ledaráltam az aprítóval,lemértem,kilónként raktam hozzá 20 dkg sót.Jól összekavartam és üvegekbe raktam!
a
Elkészítési idő:A cukorból, vízből borkősavból szirupot főzök. Ráöntjük a citromra és bodzavirágra. 1 hétig állni hagyom, de naponta többször kevergetem. Leszűröm, üvegekbe töltöm. Tetejére kic...
Elkészítési idő:.mindent frissen a kertből szedtem...4 sárgarépa ...1 zeller levelestől. ..3 petrezselyem ennek is pár levele...1 karalábé...2 paprika... 2 hagyma...2 cikk fokhagyma...lestyán levé...
Elkészítési idő:3 db padlizsánt megmosunk, szárukat levágjuk, és villával megszurkáljuk több helyen. Sütőpapíros tepsibe tesszük, és kb. 45 perc alatt megsütjük 170 fokon. Közben megforgatjuk, hog...
Elkészítési idő: