1 kg sárgarépa
1 kg fehérrépa
1 kg húsos tv paprika
1 kg paradicsom
1 kg vöröshagyma
2-3 nagy fej fokhagyma
4 db nagyobb zeller
50 dkg karalábé
50 dkg karfiol
50 dkg kelkáposzta
petrezselyem zöldje (jó sok)
zeller zöldje
lestyán zöldje
1 kg tengeri só
A hozzávalókat meghámozzuk (paradicsomot nem kell), robotgéppel adagonként összevágjuk, vagy húsdarálón ledaráljuk. Egy nagy tálban 1 kg sóval jól elkeverjük, és 24 órát állni hagyjuk, időnként megkeverjük. Üvegekbe töltjük.
A recept azért is jó, mert az ételízesítő akár a fűszersót is helyettesítheti, ráadásul semmilyen vegyszert nem tartalmaz.
Én sóval raktam el...10-12 szál répa,10-12 szál gyökér,1 nagy zeller,1 kis fej kelkáposzta,1 kicsi karfiol,1 karalábé,3-4 zöldpaprika,2-3 fej vöröshagyma,10-12 gerezd fokhagyma,zeller és petrezselyem levél bőven. Én tettem hozzá egy apró fej lilakáposztát is. Minden ledaráltam az aprítóval,lemértem,kilónként raktam hozzá 20 dkg sót.Jól összekavartam és üvegekbe raktam!
A paprikát ledaráltam, hozzáadtam a sót, hagytam állni egy napot közben megkevertem, üvegekbe raktam tetejére öntöttem olajat, de nem szükséges. Tetejére celofán és jól záródó tető...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát megpucoljuk és vékonyra vágjuk. A vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk az olajat és a felvágott hagymát, sózzuk és többször átkavarva, kb. 20-25 perc alatt puhára pároljuk, d...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézKét darab ötliteres üvegbe való dió beszerzésével kezdődik a procedúra. A diókat villával szurkálom meg, majd hideg vízzel csordultig töltöm az üvegeket. Két héten keresztül minden...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűBefőtt: 80 fokon 30 percig automatázni. Meggylé: 80fok / 20perc
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű