•1 csésze magozott cseresznye
•2 ek méz, vagy más diétás édesítő
•2 ek chia mag
1. Tedd a cseresznyét és az édesítőt egy lábasba. 2. Közepes lángon, folyamatosan kavargatva főzd 5 percig. Közben a fakanállalfinoman nyomd szét a cseresznye szemeket. 3. Vedd le a hőmérsékletet, hogy csak gyöngyözzön, majd fedővel letakarva a lábast hagyd még 10 percig a legkisebb fokozaton. 4. Vedd le a tűzről, és kavard bele a chiamagot. A dzsem be fog sűrűsödni, ahogy hűl. 5. Ha teljesen kihűlt, szükség szerint még édesítheted. 6. Légmentesen tárolva 1-2 hétig is eláll a hűtőben.
Kimagvalunk hamvas magváló szilvát, megmérjük és a gyümölcshöz cukrot és szalicilt keverünk. Alaposan átforgatjuk, másnapig állni hagyjuk, csak akkor töltjük üvegekbe, kötjük le és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA narancsokat zöldséghámozóval megpucolom úgy, hogy a háj sárga részét igyekszem csak eltávolítani. Az így kapott csíkokat gyufaszálakra vágom, mély lábosba teszem, és annyi vizet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLehet koktél, Lucullus vagy törpe paradicsomot is aszalni, gyakorlatilag minden fajta alkalmas. A paradicsomokat félbevágjuk, kicsumázzuk, majd besózzuk. Ízlés dolga: a paradicsomo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHozzávalókból szírupot főzünk, benne a szilvát, üvegekbe töltjük és száraz dunsztba tesszük.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű