•1 csésze magozott cseresznye
•2 ek méz, vagy más diétás édesítő
•2 ek chia mag
1. Tedd a cseresznyét és az édesítőt egy lábasba. 2. Közepes lángon, folyamatosan kavargatva főzd 5 percig. Közben a fakanállalfinoman nyomd szét a cseresznye szemeket. 3. Vedd le a hőmérsékletet, hogy csak gyöngyözzön, majd fedővel letakarva a lábast hagyd még 10 percig a legkisebb fokozaton. 4. Vedd le a tűzről, és kavard bele a chiamagot. A dzsem be fog sűrűsödni, ahogy hűl. 5. Ha teljesen kihűlt, szükség szerint még édesítheted. 6. Légmentesen tárolva 1-2 hétig is eláll a hűtőben.
A sütőtököt szeletekre vágjuk, majd sütőben megsütjük. Kiveszünk belőle 50 dekát. Az almát meghámozzuk és lereszeljük. A citromot és a narancsokat kifacsarjuk (a gyümölcshús is bel...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes20 db bodzavirág ernyőt hideg vízbe fektetve megmosunk (ne folyó vízben) majd konyhai törlőkendőn hagyjuk lecsepegni. A virág szárát egy ollóval levágjuk. 750 ml vizet egy főzőedén...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát megtisztítod, megmosod és apróra vagy fél karikára vágod (először félbe, utána keresztbe). A paprikát megmosod, kicsumázod (szárát benyomod, majd kihúzod a csumával együ...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA bodzavirágok szárát a lehető legrövidebbre vágjuk. Nekem üvegem nem volt, így egy nagy fazékba öntöttem a vizet, bele a cukrot, a savat és az ecetet. A virágokat is beledobálta...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű