Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Narancslekvár


Írta:

Elk. idő: 3 nap
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:




6-7 nagyobb narancs
2 citrom
cukor
fahéj, csillagánizs (elhagyható)

Elkészítés:


Az alaposan megmosott narancsok héját egy zöldséghámozóval leszedem, ügyelve, hogy véletlenül se maradjon rajta fehér rész. Ugyanígy meghámozok egy citromot is. Egészen vékony kis csíkokra vágom a héjat. A meghámozott narancsokat a fehér részüktől is megszabadítom, majd felszeletelem., ugyanígy a meghámozott citromot is. Lemérem a héjjal együtt és ugyanannyi vízzel felengedem, a másik citrom levét belefacsarom. Letakarom és egy napig állni hagyom.

Másnap felforralom és 20 percig főzöm. Ismét letakarom és egy napig állni hagyom.

Harmadnap lemérem a súlyát, a vízzel együtt, és ugyanannyi cukorral felfőzöm. Én ekkor tettem bele a fűszereket, de ezek elhagyhatóak. Akkor van készen, ha porcelán tányérra cseppentve azonnal megdermed, ez kb. 30 perc.
Sterilizált üvegekbe töltöttem, lezártam, majd 5 percre fejtetőre állítottam. Száraz dunsztban hagytam kihűlni.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Ribizlilekvár
Ribizlilekvár

A ribizliszemeket szedd le a szárakról. Tapasztalt háziasszonyok ezt a műveltet villával végzik, hogy gyorsabban haladjanak. Alaposan mosd meg a gyümölcsöt folyó víz alatt. Botmixe...

Elkészítési idő: 70 perc
Nehézség: Könnyű
share
Paradicsom-paprika salsa
Paradicsom-paprika salsa

A paradicsomot megmossuk, apró kockákra vágjuk, és 1000 g-ot kimérünk. A paprikát megmossuk, kivágjuk az ereket és a csumát, apró kockákra vágjuk, és 600 g-ot kimérünk. A vöröshagy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar 100% gyümölcsbefőtt, cukor és tartósítószer nélkül
100% gyümölcsbefőtt, cukor és tartósítószer nélkül

Mosd meg a gyümölcsöt, darabold, ha kell, szorosan dugiszold bele a tiszta üvegbe (én úgy megtömöm, hogy a tetővel kissé még le is kell nyomnom). Az üvegeket tedd a kuktába, öntsd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
BIRSALMASAJT *
BIRSALMASAJT *

A birsalmákat jól meg kell mosni, a felületén lévő szőröket ledörzsölni. Négybe vágni, kiszedni a magházat és az esetleges rossz részeket. Héjastól kell feltenni annyi vízzel főni,...

Elkészítési idő: ad
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk