recept:
1,5 kg eper
2 lit. víz
50g citrodeko
1 lit. paszírozott eper léhez 800 g cukor... én édesítöszert használtam izlés szerint
Az epret, vizet, citrodekot egy nagyobb edénybe tettem, majd jól szétnyomkodtam és 24 órát állni hagytam. A letelt idö után paszíroztam, lemértem és hozzá adtam az édesítöszert ( cukrot ), 2 - 3 percig föztem. A kész limonádét üvegekbe töltöttem és száraz dunsztba tettem...
A paprikákat ha forró paradicsomlébe dobod és 3-4 percet főzöd forrástól számítva, megpuhul annyira, hogy egymásba helyezve a szájukkal felfele, betudsz tenni az üvegbe több darabo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűhttp://borosvalikonyhaja.blogspot.hu/2016/09/szilva-lekvar-cukor-es-tartosito-nelkul.html
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz eper szárát lecsippentjük. Legalább kétszer átmossuk őket. Majd egy nagy lábasba tesszük, rácsavarjuk a citromot. Még nyers állapotban nyomást gyakorolunk rájuk, krumplinyomóval...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA paprikákat aprítógépbe teszem, belekeverem a sót, sokszor átkeverem és üvegekbe töltöm. Tartósítószer nem kell bele. A só teszi a dolgát.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű