Családireceptkönyv.hu

CSALAMÁDÉ


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 kg káposzta
2 kg uborka
1 kg v.hagyma
0,5 kg lila hagyma
2 kg zöld paradicsom
2 kg paprika
1 kg sárgarépa
15 dkg só
50dkg cukor ( én szeretem az édeset is érezni), van akinek 40 dkg elég lesz
3 dl ecet (20%)
borkén 1 ek,
és majd minden üveg aljára 5 szem egész feketebors
amelyik üveget pedig csípősre szeretném, abba majd az oldalára láthatóan beledugok 2-3 db chilit (lilát-zöldet- pirosat vagy sárgát)

Elkészítés:


van amikor egy napig hagyom állni, és simán beteszem az üvegekbe..mars a kamrába.. ha sietős a dolog, nincs állásidő csak pár óra...akkor a csali megy az üvegbe, és a keletkezet levet megmérem, felforralom és egyenletesen elosztom az üvegeken.. a többi lé magától kioldódik mire fogyasztásra kerül

CSALAMÁDÉ

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Karfiol sós lében
Karfiol sós lében

Kochen fokozaton 90 percre (100°C)

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
8. Lekvár cukor nélkül
8. Lekvár cukor nélkül

A pektin hatására a lekvár besűrűsödik. Pektin, édesítőszer a rotyogó gyümölcshöz kell adni. Vágható dzsemhez 1 kg gyümölcshöz 20-30 gramm pektin kell. Kenhető állagú lekvárho...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Paradicsom-paprika salsa
Paradicsom-paprika salsa

A paradicsomot megmossuk, apró kockákra vágjuk, és 1000 g-ot kimérünk. A paprikát megmossuk, kivágjuk az ereket és a csumát, apró kockákra vágjuk, és 600 g-ot kimérünk. A vöröshagy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Dobálós savanyúság alaplé
Dobálós savanyúság alaplé

uborka, káposztával töltött cecei vagy bogyiszlói paprika, alma paprika, utóbbiak erét én kivágom, hogy ne legyen nagyon csípős, zöld paradicsom, sárgarépa, káposzta cikk (őszi ká...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk