2 kg káposzta
2 kg uborka
1 kg v.hagyma
0,5 kg lila hagyma
2 kg zöld paradicsom
2 kg paprika
1 kg sárgarépa
15 dkg só
50dkg cukor ( én szeretem az édeset is érezni), van akinek 40 dkg elég lesz
3 dl ecet (20%)
borkén 1 ek,
és majd minden üveg aljára 5 szem egész feketebors
amelyik üveget pedig csípősre szeretném, abba majd az oldalára láthatóan beledugok 2-3 db chilit (lilát-zöldet- pirosat vagy sárgát)
van amikor egy napig hagyom állni, és simán beteszem az üvegekbe..mars a kamrába.. ha sietős a dolog, nincs állásidő csak pár óra...akkor a csali megy az üvegbe, és a keletkezet levet megmérem, felforralom és egyenletesen elosztom az üvegeken.. a többi lé magától kioldódik mire fogyasztásra kerül
A kávét a dzsemfixszel, a fahéjjal és a rummal összeforraljuk 3 percig. Hagyjuk kicsit hűlni. A csokit daraboljuk össze, és amíg a kávé még jó meleg, olvasszuk bele a cs...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűAz almát pucolom, magozom, majd annyi vízzel, ami épp ellepi, felteszem főni. Ha puha, botmixerrel pépesítem, belerakom a cukrot, majd felöntöm a maradék vízzel és felforralom. H...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA céklát egészben megfőzzük - sós vízbe tesszük fel főni, lassan főzzük, kb. 1,5-2 óra múlva lesz kész. Ha megfőtt, kihűtjük, majd a héját lehúzzuk, lereszeljük. Két almát is hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tejet edénybe öntjük, hozzákeverjük kefirt, vagy ecetet, de úgy is lehet készíteni, hogy nem raksz hozzá semmit, egy napra hideg helyre állítjuk, majd a tetejére feljövő tejföl...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű