menu

Családireceptkönyv.hu

CSALAMÁDÉ


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 kg káposzta
2 kg uborka
1 kg v.hagyma
0,5 kg lila hagyma
2 kg zöld paradicsom
2 kg paprika
1 kg sárgarépa
15 dkg só
50dkg cukor ( én szeretem az édeset is érezni), van akinek 40 dkg elég lesz
3 dl ecet (20%)
borkén 1 ek,
és majd minden üveg aljára 5 szem egész feketebors
amelyik üveget pedig csípősre szeretném, abba majd az oldalára láthatóan beledugok 2-3 db chilit (lilát-zöldet- pirosat vagy sárgát)

Elkészítés:


van amikor egy napig hagyom állni, és simán beteszem az üvegekbe..mars a kamrába.. ha sietős a dolog, nincs állásidő csak pár óra...akkor a csali megy az üvegbe, és a keletkezet levet megmérem, felforralom és egyenletesen elosztom az üvegeken.. a többi lé magától kioldódik mire fogyasztásra kerül

CSALAMÁDÉ

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Levendulás baracklekvár
Levendulás baracklekvár

A sárgabarackokat megmossuk, kimagozzuk, 1200 g-ot kimérünk. A levendula virágot megmossuk, szárát eltávolítjuk, és apróra vágjuk. 2 Elkészítés: A gyümölcsöt, a citromlevet és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Eperlekvár plusz
Eperlekvár plusz

Az eperlekvár különleges fűszerekkel még finomabb lesz. Ha a hamarosan illatozó bodzavirággal szeretnénk egybefőzni, akkor egy fazéknyi eperhez adjunk 5-8 virágtányérnyi bodzát. Am...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Kandírozott gyömbér
Kandírozott gyömbér

A gyömbért - ha szükséges, keresztben kettévágva - vékonyan felszeleteljük. Kisebb lábosba tesszük, felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, felforraljuk, 10 percig alacsonyabb láng...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Dobálós savanyúság alaplé
Dobálós savanyúság alaplé

uborka, káposztával töltött cecei vagy bogyiszlói paprika, alma paprika, utóbbiak erét én kivágom, hogy ne legyen nagyon csípős, zöld paradicsom, sárgarépa, káposzta cikk (őszi ká...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk