Ribizli, meggy, cseresznye, egres, eper, málna, cseresznyemeggy.
A cseresznyét, meggyet, cseresznyemeggyet kimagozom. A többi gyümölcsöt, megtisztítom.
Minden 07-es üveghez,3 csapott evőkanál cukrot,3dl vizet,2db szegfűszeget, csipetnyi, fahéjat, és 2 levél, friss, citromszagú mézfüvet számítok.
Felteszem a vizet, amikor felforrt, belerakom a fűszereket, és a cukrot, ha a cukor elolvadt, beledobom, a gyümölcsöket. Nem főzöm, csak addig, amíg újra forr. Ekkor, tartósítószeres vízzel kiöblített üvegekbe töltöm, (a citromszagú mézfű, leveleket, nem teszem bele, az üvegekbe) lezárom, és száraz dunsztba teszem.Nem teszek bele tartósítószert.
A kökényszemeket megtisztítjuk, feltesszük főni annyi vízben hogy jól ellepje a szemeket. Ha megpuhult, elég hamar, szűrőn lepaszírozzuk, majd még egyszer felöntjük vízzel, rövid i...
Elkészítési idő:A barackokat megmossuk, forró( nem fövő) vízbe tesszük pontosan egy percig, majd szűrőkanállal kiemeljük és hideg vízbe rakjuk. Onnan egyenként kivéve, a héját lehúzzuk (szinte ma...
Elkészítési idő:edffs
Elkészítési idő:a
Elkészítési idő: