Családireceptkönyv.hu

Gyömbéres-vaníliás almalekvár


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


kb. 1,5 kg alma, tisztán mérve
1 vaníliarúd kikapart magja (a vaníliahüvelyt használjuk fel házi vaníliás cukor készítéséhez)
kb. 150 g cukor ízlés szerint (helyette még inkább xilit, eritrit)
egy kb. 3 centis gyömbér darabka, megtisztítva, lereszelve
2 marék kandírozott gyömbér, kicsire felkockázva
1 csomag 3:1-ben Dzsemfix

Elkészítés:


A gyömbért összeturmixolom, majd szitán átszűröm, hogy a szálai fent akadjanak. Összeturmixolom az almát is a cukorral, a vaníliamagokkal (eredetileg nem kerültek bele a magok, csak házi vaníliás cukor, ezért nem láthatóak benne a fekete szemecskék, de így egyszerűbb) és a gyömbérrel, majd hozzákeverem a dzsemfixet is. Fazékba teszem, elkezdem főzni és forrástól számítva kb. 5 percig főzöm. Végül hozzákeverem a kandírozott gyömbérdarabokat is, majd forrón, tiszta üvegekbe töltöm. Lezárom a tetővel, fejre állítom kb. 1/4 órára, majd dunsztba teszem (pl. plédekbe csavarva) és teljesen kihűtöm

És nem utolsó sorban megint csak nagy megtiszteltetés ért engem. M, azaz Az élet szép és még szebb lesz blog írója megajándékozott egy díjjal. Szívből köszönöm neki! Nagyon kedves! Egy virtuális lila virág kollázzsal köszönöm meg, amit sok szeretettel küldök mindenki másnap is!
És tudom, hogy most annak az 5 embernek kellene következnie, akiknek továbbküldöm... De én nem tudom csak 5 embernek továbbküldeni, ezért mindenkinek küldöm, akinél rendszeres olvasó vagyok, mert mindannyiuk munkáját nagyra becsülöm! :)

Trükkök, tippek, praktikák:



Nálunk a nagy dzsem, lekvár és befőtt mágus az én drága Anyukám. Amíg ő olyan csodákat készít, amik kikerülnek a kezei közül, addig nekünk nem nagyon érdemes labdába rúgni ezen a téren. Már ami a hagyományos ízvilágot illeti. De ha valami különlegesebbről van szó, annak azért nekiállok, mert Anyunál a hagyományosabb dolgok készülnek (viszont azok milyenek! :) ). Ilyen különlegesség lett ez az almalekvár is. Megint csak a szokásos történet: volt otthon egy kevés almám, egy darabka gyömbérem, és egy zacskó, még régebben vásárolt 3:1-ben Dzsemfixem... Gondoltam nekiállok és megnézzük mi fő ki így belőle. Különleges és nagyon finom lett! Bár én elfogult vagyok a témában, mert imádom a gyömbért!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Körtés almalekvár recept
Körtés almalekvár recept

A gyümölcsöket megpucoljuk, a magházakat eltávolítjuk és apró kockára vágjuk őket. A megmosott gyümölcsöket 1/2 dl vízzel kb. 10 perc alatt megpároljuk, belereszeljük a citrom héj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Petra
Meggylekvár és meggyszörp
Meggylekvár és meggyszörp

1.A meggyet kimagozzuk. Lábosba öntjük, és kézzel alaposan összenyomkodjuk, összecsócsáljuk, hogy jól megtörjük a szemeket. A citromsavat feloldjuk 0,5 l vízben, a meggyhez keverjü...

Elkészítési idő: 260 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Szilvalekvár-ami sütőben készül
Szilvalekvár-ami sütőben készül

A szilvát alaposan mosd meg, a szárát szedd le, felezd el, magozd ki. Ha vannak benne hibás részek, azokat feltétlenül vágd ki. Tedd egy tiszta, magasabb peremű tepsibe. Arra ügyel...

Elkészítési idő: 8:30h
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Almaecet
Almaecet

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk