menu

Családireceptkönyv.hu

Gyömbéres-vaníliás almalekvár


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


kb. 1,5 kg alma, tisztán mérve
1 vaníliarúd kikapart magja (a vaníliahüvelyt használjuk fel házi vaníliás cukor készítéséhez)
kb. 150 g cukor ízlés szerint (helyette még inkább xilit, eritrit)
egy kb. 3 centis gyömbér darabka, megtisztítva, lereszelve
2 marék kandírozott gyömbér, kicsire felkockázva
1 csomag 3:1-ben Dzsemfix

Elkészítés:


A gyömbért összeturmixolom, majd szitán átszűröm, hogy a szálai fent akadjanak. Összeturmixolom az almát is a cukorral, a vaníliamagokkal (eredetileg nem kerültek bele a magok, csak házi vaníliás cukor, ezért nem láthatóak benne a fekete szemecskék, de így egyszerűbb) és a gyömbérrel, majd hozzákeverem a dzsemfixet is. Fazékba teszem, elkezdem főzni és forrástól számítva kb. 5 percig főzöm. Végül hozzákeverem a kandírozott gyömbérdarabokat is, majd forrón, tiszta üvegekbe töltöm. Lezárom a tetővel, fejre állítom kb. 1/4 órára, majd dunsztba teszem (pl. plédekbe csavarva) és teljesen kihűtöm

És nem utolsó sorban megint csak nagy megtiszteltetés ért engem. M, azaz Az élet szép és még szebb lesz blog írója megajándékozott egy díjjal. Szívből köszönöm neki! Nagyon kedves! Egy virtuális lila virág kollázzsal köszönöm meg, amit sok szeretettel küldök mindenki másnap is!
És tudom, hogy most annak az 5 embernek kellene következnie, akiknek továbbküldöm... De én nem tudom csak 5 embernek továbbküldeni, ezért mindenkinek küldöm, akinél rendszeres olvasó vagyok, mert mindannyiuk munkáját nagyra becsülöm! :)

Trükkök, tippek, praktikák:



Nálunk a nagy dzsem, lekvár és befőtt mágus az én drága Anyukám. Amíg ő olyan csodákat készít, amik kikerülnek a kezei közül, addig nekünk nem nagyon érdemes labdába rúgni ezen a téren. Már ami a hagyományos ízvilágot illeti. De ha valami különlegesebbről van szó, annak azért nekiállok, mert Anyunál a hagyományosabb dolgok készülnek (viszont azok milyenek! :) ). Ilyen különlegesség lett ez az almalekvár is. Megint csak a szokásos történet: volt otthon egy kevés almám, egy darabka gyömbérem, és egy zacskó, még régebben vásárolt 3:1-ben Dzsemfixem... Gondoltam nekiállok és megnézzük mi fő ki így belőle. Különleges és nagyon finom lett! Bár én elfogult vagyok a témában, mert imádom a gyömbért!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Fagyi - banános-mogyorós-proteines
Fagyi - banános-mogyorós-proteines

A hozzávalókat turmixgépben alaposan turmixold össze homogén, pépes állagúra. Ha szükséges, akkor plusz édesítőt is tehetsz bele - bár a protein és a banán miatt ez nem mindig szük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Vöröshagymakrém házilag
Vöröshagymakrém házilag

megpucoljuk a hagymákat, majd legalább negyedekre vágjuk. Beletesszük a zöldségaprítóba, és felaprítjuk vele. Aki szereti, készítheti rusztikusra (nagyobb hagymadarabokkal benne),...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kiss Erika
Pitypang méz
Pitypang méz

A virágokat leszedjük, ezzel kezdjük, arra azért figyeljünk, hogy ne út mellől szedjük. Meg lehet mosni van ahol azt írják, én nem tettem, mert hogy van ahol kifejezetten nem ajánl...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: maczaksan
2017-06-27-Narancsdzsem
2017-06-27-Narancsdzsem

A narancsot hámozd meg, a fehér héját is távolítsd el, szedd gerezdekre, majd vágd apróra. Ugyanígy az egy citromot is. Tedd őket főzőedénybe. A dzsemfixet keverd össze alaposan a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk