. 7 dcl-es üveg. alulra kapor babérlevél bors.
belerakom a megmosott uborkát dugok még bele torma csíkot.
rászórok 2 teáskanál sót, 2 evőkanál cukrot 6 evőkanál 10 %-os ecetet
A vízcsapnál megtöltöm hideg vízzel, folpackot teszek rá, rá csavarom a tetőt, egy megfelelő méretű fazékba teszek egy tiszta konyharuhát, ráállítom az üvegeket, feltöltöm vízzel az üveg 3/4 részéig és felforralom addig míg az üvegekben lévő folyadék gyöngyözni nem kezd. Elzárom a gázt. és az edényre fedőt teszek, a vízben hagyom kiehülni felcímkézem és mehet a helyére.
Akár több évig is eláll, ropogós és nem túl édes.
-az érett sárgadinnyét kettévágjuk,magvait kiszedjük.húsát feldaraboljuk és lemérjük -kilogrammjára 40-50 dkg cukrot számitunk -a dinnyét először főzve besűritjük, -majd hozzáad...
Elkészítési idő: 1oraA gyümölcsöket jó alaposan megmossuk, a körtét meghámozunk, félbevágunk, kiszedjük a magházát és lemérjük, a citrom héját lereszeljük. A nyers gyümölcsöket rétegesen üvegekbe tessz...
Elkészítési idő:Egyik fele sima cukorral eltett változat, a másik fele szegfűszeggel ízesített változat: Az egrest megpucoljuk, eltávolítjuk a szárát és a „bajuszát”, azaz a virágmaradványokat...
Elkészítési idő: