csipkebogyó (amit egy picit a dér megcsípett)
1 kg bogyó
20 db polisett tabletta /vagy 10-15 dkg cukor
tisztára mosott kiforrázott üvegek
kézi passzírozó
sűrű szövésű szita
A gyümölcsöt jól megmossuk és a két végét levágjuk. Fazékba tesszük, hogy a víz jól ellepje, éjjelre beáztatjuk,majd másnap feltesszük főni, állandóan kevergetve puhára főzzük(1- másfél óráig), ha kell közben a vizet pótoljuk. Vigyázni kell rá, mert könnyen odaég.Lepasszírozzuk és utána a sűrű szövésű szitán átpasszírozzuk kanállal, hogy a szőreitől megszabaduljunk. Majd lemérjük a súlyát és hozzáadjuk az édesítőt amivel jó sűrűre főzzük állandóan kevergetve. kb. 10 perc. Forrón tiszta üvegekbe töltjük, és száraz dunsztba tesszük egy éjszakára.
A hagymát megpucolni, majd félbevágni és vékonyan felszeletelni. Egy serpenyőbe elkezdeni felmelegíteni a mézet, majd amikor már jó folyós, hozzáadni a cukrot és együtt karamellizá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőtököt vágjuk kockákra, ha főzzük,de lehet hagyományos módon megsütni is A narancsokat nagyon vékonyán hámozzuk meg, lehetőleg egyáltal ne maradjon rajta fehér rész. A héju...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA ribizlit leszemeljük, megmossuk. Összekeverjük a málnával, a befőzőcukorral és a vaníliával. 3-5 percig rotyogtatva főzzük, majd sterilizált üvegekbe tesszük. Öt percre fejre ál...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSzükséged lesz egy befőttes üvegre és egy súlyra ami belefér az üvegbe is. Ne legyen túl nehéz, különben összetöri a virágokat. - frissen szedett több szirom rétegű cseresznye...
Elkészítési idő: 1 hét Nehézség: Nehéz