csipkebogyó (amit egy picit a dér megcsípett)
1 kg bogyó
20 db polisett tabletta /vagy 10-15 dkg cukor
tisztára mosott kiforrázott üvegek
kézi passzírozó
sűrű szövésű szita
A gyümölcsöt jól megmossuk és a két végét levágjuk. Fazékba tesszük, hogy a víz jól ellepje, éjjelre beáztatjuk,majd másnap feltesszük főni, állandóan kevergetve puhára főzzük(1- másfél óráig), ha kell közben a vizet pótoljuk. Vigyázni kell rá, mert könnyen odaég.Lepasszírozzuk és utána a sűrű szövésű szitán átpasszírozzuk kanállal, hogy a szőreitől megszabaduljunk. Majd lemérjük a súlyát és hozzáadjuk az édesítőt amivel jó sűrűre főzzük állandóan kevergetve. kb. 10 perc. Forrón tiszta üvegekbe töltjük, és száraz dunsztba tesszük egy éjszakára.
A vízben a cukrot felforralom bele rakom a citromsavat és a Nátrium benzonátot. Ezután a bodza virágokat is belerakom megvárom még rottyan egyet és hagyom benne kihülni. Amikor kih...
Elkészítési idő: 2x fél óraA szilvát kimagozom, majd az üvegekbe nyomkodom. Rászórok 1 evk cukrot, pici fahéjat és jó erősen lezárom. A kuktába fél magasságig vizet rakok, beleteszem az üvegeket és kb 20 per...
Elkészítési idő: 1 óraA gyümölcsöket jó alaposan megmossuk, a körtét meghámozunk, félbevágunk, kiszedjük a magházát és lemérjük, a citrom héját lereszeljük. A nyers gyümölcsöket rétegesen üvegekbe tessz...
Elkészítési idő: