4 kg paprika
2 kg paradicsom
1 ek só
1 teáskanál szalicil (csapott)
Előkészítünk kb. 15-20 db 300 ml körüli befőttes üveget, melyeket kimosunk, és szárazra törlünk. Fontos, hogy jól zárjon a tető!
A paradicsomokat forró vízbe dobjuk egy fél percre, hogy könnyen le tudjuk húzni a héját, majd nagyobb darabokra vágjuk. A paprikákat felszeleteljük.
Egy nagyobb edénybe odatesszük a paradicsomot főni. Amikor levet enged, beletesszük a felszeletelt paprikákat és a sót, majd kb. 10 percig főzzük. 10 perc elteltével keverünk bele 1 csapott tk szalicilt.
Végül üvegekbe adagoljuk, és a tetőkkel szorosan lezárjuk azokat.
Száraz dunsztba helyezzük, amíg ki nem hűlnek. Ez általában 1-2 nap.
Czuc
Elkészítési idő: 1 Nehézség: Könnyű20 dkg rebarbara • 20 dkg eper • 5 dkg (házi) vaníliás cukor • 2-3 ek. facsart narancslé Fantasztikus ízpárok: eper és rebarbaraA rebarbara végeit levágjuk, szárá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Olvaszd ki a gyümölcsöket, lehetőleg kíméletesen - tehát ne mikróban! A gyümölcsöket csöpögtesd le. 2. Tedd a gyümölcsöket egy nagyobb bögrébe, és keverd össze az édesítővel. T...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű- a jól elmosott üvegek aljára 4-4 ek cukrot teszek, - erre a gyümölcsöt, időnként az üveget megrázogatni, hogy több férjen bele, - felöntöm hideg vízzel (a tetején 1 ujjnyi ma...
Elkészítési idő: 4 óra Nehézség: Közepes