5 kg hámozott, magozott körte
1 közepes sárgadinnye (meghámozva, szeletelve)
1 kg cukor
1 db citrom
1 rúd vanília
1 teáskanálnyi nátrium-benzonát
2,5 l víz
A körtedarabokat a sárgadinnye szeletekkel, citromkarikával vegyesen üvegekbe rakjuk, a többi hozzávalóból szirupot főzünk. Ha a cukor elolvadt, a szirupba keverjük a natrium benzonátot is, és a forró szirupot az üvegekbe merjük. Az üvegeket a szokott módon lezárjuk, és száraz dunsztba tesszük.
1. Vékony héjú citromot megmosunk, hajszálvékony karikákra vágunk. 2. Citromonként 5 dl vizet számítva, 24 óráig áztatjuk, majd tűzre tesszük, és addig főzzük, amíg az áztatólé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz epret megmosom, alaposan átnézem, hogy nincs-e hiba rajta. Ha van, kivágom. Ha nagyobb eprekkel dolgozunk, felezzük őket. Nekem helyes kicsi zamatos epreim voltak. A cukorral és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűBirsalmasajt A birsalma gazdag A-, B1-, B2-, C-, E- és P-vitaminban, valamint ásványi anyagokban. Almasavat és csersavat is tartalmaz. A gyümölcsök közül a birsnek a legmagasabb...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű