Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

3. Japánbirs dzsem


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


0,5 kg japánbirs
1/2 citrom leve
0,5 l víz
0,5 kg alma kockázva
12 dkg cukor v. polisett tabletta

Elkészítés:


A gyümölcsök magházát kivágni, a héj marad. A birst citromos vízbe forrástól 8 percig főzni. Hozzá az alma,kis lángon főzni 10 -15 percet. Átpasszírozni,vissza a tűzre,hogy egyet rottyanjon. Üvegbe tölteni, az üvegeket vízbe állítva 5 percig főzni és hagyni kihűlni.

3. Japánbirs dzsem

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Matildiko
Meggybefőtt és egyebek - tartósítószer nélkül
Meggybefőtt és egyebek - tartósítószer nélkül

- a jól elmosott üvegek aljára 4-4 ek cukrot teszek, - erre a gyümölcsöt, időnként az üveget megrázogatni, hogy több férjen bele, - felöntöm hideg vízzel (a tetején 1 ujjnyi ma...

Elkészítési idő: 4 óra
Nehézség: Közepes
share
Birsalma kompót
Birsalma kompót

A birsalmákat megmossuk, meghámozzuk és feldaraboljuk. A birsalmát feldarabolás után azonnal tegyük fazékba, öntsük rá a citromlevet és annyi vizet, hogy ellepje! (különben nagyon...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Kandírozott narancshéj
Kandírozott narancshéj

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vajas citromkrém
Vajas citromkrém

Elkészítés: 1. A citromok héját egy finom lyukú reszelővel lereszeljük (csak a legfelső, színes rétegét reszeljük le, a fehér rész már keserű), majd mindegyik citromot félbevá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk