2 paprika........
Piros arany Vali módra... tartósító nélkül
2 kg szép piros paprika
1-3 db csípős... ki hogy szereti
4 fej hagyma
5 db szép piros érett paradicsom
1,5 dl olaj
1 ek só
ezeket mindet feldarabolva egy nagyobb lábosba teszem... alaposan szét főzöm... botmixerrel mixelem... jó krémessé teszem... mehet vissza a tűzre... most már tenni kell rá egy fedőt mert fröcsög...felfőzőm... megint mixelem alaposan... mikor jó krémes mehet vissza a tűzre... addig főzöm kevergetve míg el nem érem a kívánt sűrűséget... kifőzött üvegekbe rakom...nekem a kamrába vannak... felbontás után hűtőbe kell tárolni...
Az epret megmosom, alaposan átnézem, hogy nincs-e hiba rajta. Ha van, kivágom. Ha nagyobb eprekkel dolgozunk, felezzük őket. Nekem helyes kicsi zamatos epreim voltak. A cukorral és...
Elkészítési idő:a
Elkészítési idő:A kimagozott meggyet összekeverjük a cukorral, és a tartósítóval. 24 órán át állni hagyjuk, másnap leszűrjük, és a meggylevet üvegekbe öntjük . A meggyhúst üvegekbe rakjuk, kevés...
Elkészítési idő: 24a sütötököt és az almát meghámozzuk, -kockára vágjuk,majd beletesszük egy hibátlan zománcos edénybe -meglocsoljuk a citrom levével és felöntjük 1 liter vizzel ,kb 20 perc ala...
Elkészítési idő: 40