1 kg meghámozott sárgarépa,
2 db.nagyobb citrom,
édesítő ízlés szerint (eritrit, v stevia)
1 tasak 3X1-ben dzsemfix,ami édesítővel is készíthető!Lehet ilyet kapni!
A répát megpucolni,felkarikázni és feltenni főni annyi vizzel,ami bőven ellepi. Hozzátenni feladarabolva a megmosott citromok héját,Megpucolni a citromokat a fehér héjuktól, feldarabolni és a répához adni. Ha megfőtt, én krumpli törővel összetörtem, majd átturmixoltam,hozzátettem az édesítőt, az 1 cs.dzsemfixet, mégegyszer átrotyogtatni és közben folyamatosan keverni, óvatosan,mert pöfög. Majd üvegbe tölteni és hűlésig fejre állitani.
1 kisebb naracs héját csíkokra vágjuk, majd egy kicsi edénybe belerakjuk, és annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. Addig főzzük, míg a víz el nem tűnik. Megpucoljuk a narancsokat é...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMosd meg a gyümölcsöt, darabold, ha kell, szorosan dugiszold bele a tiszta üvegbe (én úgy megtömöm, hogy a tetővel kissé még le is kell nyomnom). Az üvegeket tedd a kuktába, öntsd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgyszerű fügelekvár Mossuk meg alaposan a puha fügéket, vágjuk le a szárukat, majd daraboljuk fel őket kisebb darabokra! Tegyük a fügedarabokat a lekvárfőzésre használt edénybe,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A felkockázott sütőtököt és az almát a citrom héjával és levével, valamint az Okos Édessel (csicsókasűrítmény) együtt feltesszük főni annyi tisztítottvízben, ho...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű