1 kg meghámozott sárgarépa,
2 db.nagyobb citrom,
édesítő ízlés szerint (eritrit, v stevia)
1 tasak 3X1-ben dzsemfix,ami édesítővel is készíthető!Lehet ilyet kapni!
A répát megpucolni,felkarikázni és feltenni főni annyi vizzel,ami bőven ellepi. Hozzátenni feladarabolva a megmosott citromok héját,Megpucolni a citromokat a fehér héjuktól, feldarabolni és a répához adni. Ha megfőtt, én krumpli törővel összetörtem, majd átturmixoltam,hozzátettem az édesítőt, az 1 cs.dzsemfixet, mégegyszer átrotyogtatni és közben folyamatosan keverni, óvatosan,mert pöfög. Majd üvegbe tölteni és hűlésig fejre állitani.
Mennyiségeket itt nem érdemes megadni, mert csak az arányok a fontosak. Egy kilogramm kimagozott meggyhez 50-60 dkg cukor szükséges és üvegenként 2 cl rum vagy konyak (esetleg keve...
Elkészítési idő:Szódás meggybefőtt - Csókás Verokia féle Húber Zs Koncz, 2013. szeptember 18., 8:06 A szódás meggy receptje: Az üveg aljára egy enyhe réteg cukrot szórok, majd erre jön...
Elkészítési idő:1. A zöldbabot megmossuk, végeit levágjuk, ha szükséges, újra megmossuk, és egészben bő, forrásban lévő vízbe tesszük, s kb. 2-3 percig előfőzzük, majd lecsorgatjuk. (A babot nem s...
Elkészítési idő:Őszibarackmártás (8 hónapos kortól) A megtisztított, kimagozott barackot vízbe téve kevés mézzel föltesszük főni. Egy kis tejet (vagy anyatejet) rizsliszttel állandó kevergetés mel...
Elkészítési idő: