1 kg sütőtök
3 db narancs
1 kk. gyömbérpor
1 dl víz
1 zacskó dzsemfix
20 dkg cukor
A sütőtököt megpucoljuk és miután kivájtuk a magházát felkockázzuk és beletesszük egy lábosba.
A narancsot megpucoljuk, majd éles késsel kihártyázzuk. A narancs húsát és levét hozzáadjuk a sütőtökhöz. Egy pici vízzel felöntve lassú tűzön főzzük fél óráig, hogy megpuhuljon a tök. Egy pici kis gyömbérporral ízesítettem, hogy kihozza a zamatát. (TIPP: Hangulattól függően lehet ízesíteni egy kis szegfűszeggel vagy fahéjjal is). Belekeverjük a zselésítő anyagot és a cukrot és 2 percig forraljuk.
Eztán botmixerrel krémes állagúra is pürésíthetjük (Tipp: ha krumplinyomóval áttörjük akkor rusztikusabb lesz a lekvár textúrája)
Beletöltjük a lekváros üvegekbe , fejjel lefelé állítjuk és betakargatjuk pokróccal , hogy lassan hűljön ki.
Szilvát magozni. Darálni /elhagyható / Tepsi,ecet szilva. 100 fok. Szilvalekvár sütőben - cukor és keverés nélkül - a jó érett szilvát mossuk meg, magozzuk ki. tiszta edény...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megmosott és leszárított narancssárga héját vékonyan lehámozzuk és félretesszük. A meghámozott narancsokat fehér bundájuktól megszabadítjuk, és a gyümölcsöt egy centis karikákra...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Könnyű.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű