Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Narancsos sütőtöklekvár


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1 kg sütőtök
3 db narancs
1 kk. gyömbérpor
1 dl víz
1 zacskó dzsemfix
20 dkg cukor

Elkészítés:


A sütőtököt megpucoljuk és miután kivájtuk a magházát felkockázzuk és beletesszük egy lábosba.
A narancsot megpucoljuk, majd éles késsel kihártyázzuk. A narancs húsát és levét hozzáadjuk a sütőtökhöz. Egy pici vízzel felöntve lassú tűzön főzzük fél óráig, hogy megpuhuljon a tök. Egy pici kis gyömbérporral ízesítettem, hogy kihozza a zamatát. (TIPP: Hangulattól függően lehet ízesíteni egy kis szegfűszeggel vagy fahéjjal is). Belekeverjük a zselésítő anyagot és a cukrot és 2 percig forraljuk.
Eztán botmixerrel krémes állagúra is pürésíthetjük (Tipp: ha krumplinyomóval áttörjük akkor rusztikusabb lesz a lekvár textúrája)
Beletöltjük a lekváros üvegekbe , fejjel lefelé állítjuk és betakargatjuk pokróccal , hogy lassan hűljön ki.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Jucus
Vörösáfonya lekvár
Vörösáfonya lekvár

1. Az áfonyát megmossuk, a gyümölcslével leturmixoljuk. 2. Hozzáadjuk a cukrot felforraljuk, majd 10-15 percig főzzük. 3. Üvegekbe rakjuk, lezárjuk, száraz dunsztba tesszük.

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Reszelt alma télre pitéhez
Reszelt alma télre pitéhez

Az almát megpucolom, kimagozom, lereszelem, majd összekeverem kilónkénti adaghoz 1 tk tartósítóval. Jó alaposan lenyomkodom a befőttes üvegekben, majd celofánt teszek rá és kupakk...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Anikó
6. Fügelekvár
6. Fügelekvár

Fügét turmixolni. Sűrűre főzni.Hozzá a többi , kicsit össze forralni. Két folpack közé nátriumbenzoát. Száraz dunszt.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judy
Lekvár 2:1
Lekvár 2:1

A meghámozott és kimagozott gyümölcsöt apróra feldaraboljuk vagy pürésítjük. A gyümölccsel összekeverjük a cukrot és a dzsemfixet és feltesszük főni. Felforraljuk és forrás után mé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk