1 kg sütőtök
3 db narancs
1 kk. gyömbérpor
1 dl víz
1 zacskó dzsemfix
20 dkg cukor
A sütőtököt megpucoljuk és miután kivájtuk a magházát felkockázzuk és beletesszük egy lábosba.
A narancsot megpucoljuk, majd éles késsel kihártyázzuk. A narancs húsát és levét hozzáadjuk a sütőtökhöz. Egy pici vízzel felöntve lassú tűzön főzzük fél óráig, hogy megpuhuljon a tök. Egy pici kis gyömbérporral ízesítettem, hogy kihozza a zamatát. (TIPP: Hangulattól függően lehet ízesíteni egy kis szegfűszeggel vagy fahéjjal is). Belekeverjük a zselésítő anyagot és a cukrot és 2 percig forraljuk.
Eztán botmixerrel krémes állagúra is pürésíthetjük (Tipp: ha krumplinyomóval áttörjük akkor rusztikusabb lesz a lekvár textúrája)
Beletöltjük a lekváros üvegekbe , fejjel lefelé állítjuk és betakargatjuk pokróccal , hogy lassan hűljön ki.
Engedjünk egy megfelelő méretű lábasba három liter csapvizet. Ebbe csavarjuk bele a citrom levét, keverjük el benne a kristálycukrot. Az almákat hámozzuk meg, csumázzuk ki, és vágj...
Elkészítési idő:A meghámozott birsalmát negyedekre vágjuk, magházát kivágjuk, cikkekre szeleteljük, és azonnal citromos vízbe tesszük, mert hamar megbarnul. Közben a vizet a kristálycukorral meg a...
Elkészítési idő:A gyömbért meghámozzuk, felkarikázzuk. A citromokat alaposan megsikáljuk. 3 db-nak vékonyan lehámozzuk a sárga héját. A lényeg, hogy minél kevesebb fehér rész jöjjön le. 3 db...
Elkészítési idő:Elkészítés: 1. A citromok héját egy finom lyukú reszelővel lereszeljük (csak a legfelső, színes rétegét reszeljük le, a fehér rész már keserű), majd mindegyik citromot félbevá...
Elkészítési idő: