» 1 kg sárgarépa
» 50 dkg petrezselyem gyökér
» 50 dkg káposzta
» 50 dkg paradicsom
» 50 dkg karfiol
» 25 dkg pasztinák
» 25 dkg zeller gumó
» 25 dkg karalábé
» 25 dkg kelkáposzta
» 25 dkg hagyma
» 25 dkg zöldpaprika
» 5 dkg gyömbér
» 5 dkg fokhagyma
» 1 marék össze vágott petrezselyem
» 1 marék össze vágott zeller
» 1 marék össze vágott lestyán
» só,mindenledarált kilóra 15-20 dkg
A zöldségeket megtisztijuk,ledaráljuk vagy apróra vágjuk.A sóval alaposan össze keverjük.Kis üvegekbe rakjuk jó alaposan tömjük meg,hogy a levegő kiszoruljon.Pici olajat tehetünk a tetejére, de nem kötelező.Felbontás nélkül 2-3 évig is eláll.Felbontás után he tekig is a hütőben.Felhasználásnál vegyük figyelembe,hogy sós.Egy egy ételhez 1-2 teás kanálnyit adunk.
Szilvalekvárt mióta az eszemet tudom egy üstben/vájdlingban főzzük minden nélkül – 4-5-6 óráig takaréklángon – amíg besűrűsödik, csak kimagozzuk. Addig kell főzni, amíg besűrűsödik...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1.Az elmosott befőttes üvegeket állítsuk egy magas falú lábosba, töltsük fel hideg vízzel (ne repedjenek el az üvegek a forralásnál) úgy, hogy ellepje a víz az üvegeket, és kis lán...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megmosott, papírtörlőn leszárított narancsok végét levágjuk, éles késsel meghámozzuk. A narancshéjakat 0,5 cm-es csíkokra vágjuk, és annyi vízben, amennyi ellepi őket, 1 napig ál...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almát pucolom, magozom, majd annyi vízzel, ami épp ellepi, felteszem főni. Ha puha, botmixerrel pépesítem, belerakom a cukrot, majd felöntöm a maradék vízzel és felforralom. H...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes