menu

Családireceptkönyv.hu

ZÖLDSÉG LEKVÁR VEGETA HELYETT


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


» 1 kg sárgarépa
» 50 dkg petrezselyem gyökér
» 50 dkg káposzta
» 50 dkg paradicsom
» 50 dkg karfiol
» 25 dkg pasztinák
» 25 dkg zeller gumó
» 25 dkg karalábé
» 25 dkg kelkáposzta
» 25 dkg hagyma
» 25 dkg zöldpaprika
» 5 dkg gyömbér
» 5 dkg fokhagyma
» 1 marék össze vágott petrezselyem
» 1 marék össze vágott zeller
» 1 marék össze vágott lestyán
» só,mindenledarált kilóra 15-20 dkg

Elkészítés:


A zöldségeket megtisztijuk,ledaráljuk vagy apróra vágjuk.A sóval alaposan össze keverjük.Kis üvegekbe rakjuk jó alaposan tömjük meg,hogy a levegő kiszoruljon.Pici olajat tehetünk a tetejére, de nem kötelező.Felbontás nélkül 2-3 évig is eláll.Felbontás után he tekig is a hütőben.Felhasználásnál vegyük figyelembe,hogy sós.Egy egy ételhez 1-2 teás kanálnyit adunk.

ZÖLDSÉG LEKVÁR VEGETA HELYETT

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Ecetes szilva.
Ecetes szilva.

Elkészítés: A vizet a cukorral felforralom, hozzáadom az ecetet, a szegfűszeget és a fahéjat. A szilvákat éles késsel félbe vágom és kimagozom. Egy jénai vagy porcelán edénybe tes...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Céklalekvár
Céklalekvár

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
BIRSALMASAJT *
BIRSALMASAJT *

A birsalmákat jól meg kell mosni, a felületén lévő szőröket ledörzsölni. Négybe vágni, kiszedni a magházat és az esetleges rossz részeket. Héjastól kell feltenni annyi vízzel főni,...

Elkészítési idő: ad
Nehézség: Könnyű
share
Füge savanyúság az éretlen fügékből
Füge savanyúság az éretlen fügékből

Édessavanyu lessz..

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk