1 kg répa, 1/2 kg zeller, 1/2 kg fehér répa, 1/2 kg hagyma, 1/2 kg karfiol, 1/2 kg karalábé, 1/2 kg káposzta, 1/2 kg tv paprika, 2 fej fokhagyma, 700 g jód mentes só, 1 nagy csokor petrezselyem, 1 csokor zellerlevél.
1./ A hozzávalókat mossuk, pucoljuk. ledaráljuk, majd a sóval összekeverve tiszta befőttesüvegekbe kanalazzuk.
2./ Ha félünk így nedvesen elrakni,akkor sütőpapiros tepsin kiterítve megszárítjuk és úgy kanalazzuk az üvegbe. És akkor tényleg olyan, mint a bolti, csak egészséges!!!!!!!!
Lehet még hozzátenni paradicsomot is, csak én féltem tőle, hogy az levet enged.
Nem kell bele tartósító, mert a só így is kicsapódik az üveg száján.....
Eperlekvár Az epret rétegesen a főzőedénybe rakjuk a cukorral. Rácsavarjuk a citrom levét, és 2-3 órát (vagy egy éjszakát) letakarva állni hagyjuk. Ezután fölforraljuk, és a forr...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA szilvákat kimagozom, ha kimagoztam, akkor egy nagy lyukú darálón ledarálom. Menetközben nem nagyon szabad kavargatni a lekvárt, mert attól oda fog égni. Éret szilvát használjunk....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almákat meghámozzuk, feldaraboljuk, és egy vastag talpú edényben elkezdjük főzni a cukorral és a fűszerekkel. Miután megpuhultak, simára turmixoljuk, és kevergetve tovább főzzük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű3 kg feldarabolt gyümölcshöz hozzáadunk 1 kg cukrot, 1 evőkanál citromsavat és 1 liter vizet. Ezt turmixgéppel pürésítjük, majd felforraljuk. Ha jól megrotyogtattuk, hozzáadunk 7 l...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű