meggy, cukor, rum
Mennyiségeket itt nem érdemes megadni, mert csak az arányok a fontosak. Egy kilogramm kimagozott meggyhez 50-60 dkg cukor szükséges és üvegenként 2 cl rum vagy konyak (esetleg kevesebb, de min. 1 ek).
Elkészítés:
A megmosott, kimagozott meggyre rászórtam a cukrot, jól összekevertem és másnapig, párszor közben megkavarva, félretettem. Amikor a cukor tökéletesen elolvadt, a meggyet üvegekbe töltöttem, az üvegek tetejére ráöntöttem a rumot és lezártam. Mivel az üvegekbe elég sok meggyet raktam, a fennmaradt meggy-cukorlevet, szörpnek, üvegebe töltöttem.
A paradicsomot alaposan mossuk meg, majd vágjuk félbe és kanállal vájjuk ki a magját. Ezután egy alufóliával bélelt tepsibe tegyük egymásmellé a félbevágott, kimagozott paradic...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megmosott gyümölcsöket tedd pár percre forró vízbe, mert így könnyebben jön majd le a héjuk. Miután meghámoztad, kimagoztad és felnégyelted a barackokat, tedd őket egy olyan maga...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűOsszekeverni. Majd bedobni a sutobe es 180'C-on 1ora 20percet "sutni". Forron uvegekbe tolteni majd szaraz dunsztba tenni. 2-3 kanallal egy bogrebe tenni forro vizzel leonteni es l...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűodatettem én 8 dl vízben főni egy citrommal de én azt meghámoztam és 4-be vágtam... felforraltam, majd utána főztem 40 percet lassú lángon...akkor leszűrtem és barna cukorral, de j...
Elkészítési idő: 80 Nehézség: Könnyű