birsalma
fahéj
dió
cukor
A birsalmákat körömkefével megsikáljuk. Ügyeljünk arra, hogy csak egészséges almákat használjunk, a hibás részeket vágjuk ki. Az birseket tegyük fel annyi vízbe főni, amennyi épp ellepi. Főzzük nagyjából fél óráig.
Ha megfőtt, hámozzuk meg, távolítsuk el a magházat, s botmixerrel turmixoljuk össze. A birspépet mérjük le, minden kiló gyümölcshöz 70 dkg cukrot adjunk. Cukorral vegyítve lassú tűzön főzzük tovább 15-20 percig. A főzésidő felénél tehetünk hozzá egy kanál citromlevelet s ízlés szerint őrölt fahéjat, vagy durvára vágott diót.
A masszát töltsük szilikon formákba. Ha nincs szilikonformánk, fóliával bélelt tálkákban vagy őzgerincformában is megdermeszthetjük a birsalmasajtot. Hagyjuk legalább 1 napig a formákban. Frissen is finom, de hűvös helyen sokáig eláll.
Mossuk meg a paprikát, tisztítsuk meg, majd tegyük forró vízbe 15 perce, de főzni nem kell. A paprikát megpuhulnak és könnyen üvegekbe tudjuk majd tenni. Készítsük el a savanyúság...
Elkészítési idő:A meggyet kimagozom. Összekeverem a cukorral. 1-2 napig állni hagyom, közben kevergetem. Nem szeretem, ha túl édes, ezért a mennyiség a meggy savanyúságától függ. A meggyeket szét...
Elkészítési idő:A ribizliszemeket szedd le a szárakról. Tapasztalt háziasszonyok ezt a műveltet villával végzik, hogy gyorsabban haladjanak. Alaposan mosd meg a gyümölcsöt folyó víz alatt. Botmixe...
Elkészítési idő: 70 percA birsalmákat körömkefével megsikáljuk. Ügyeljünk arra, hogy csak egészséges almákat használjunk, a hibás részeket vágjuk ki. Az birseket tegyük fel annyi vízbe főni, amennyi épp e...
Elkészítési idő: