Családireceptkönyv.hu

Fahéjas-diós birsalmasajt


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


birsalma
fahéj
dió
cukor

Elkészítés:


A birsalmákat körömkefével megsikáljuk. Ügyeljünk arra, hogy csak egészséges almákat használjunk, a hibás részeket vágjuk ki. Az birseket tegyük fel annyi vízbe főni, amennyi épp ellepi. Főzzük nagyjából fél óráig.
Ha megfőtt, hámozzuk meg, távolítsuk el a magházat, s botmixerrel turmixoljuk össze. A birspépet mérjük le, minden kiló gyümölcshöz 70 dkg cukrot adjunk. Cukorral vegyítve lassú tűzön főzzük tovább 15-20 percig. A főzésidő felénél tehetünk hozzá egy kanál citromlevelet s ízlés szerint őrölt fahéjat, vagy durvára vágott diót.

Trükkök, tippek, praktikák:


A masszát töltsük szilikon formákba. Ha nincs szilikonformánk, fóliával bélelt tálkákban vagy őzgerincformában is megdermeszthetjük a birsalmasajtot. Hagyjuk legalább 1 napig a formákban. Frissen is finom, de hűvös helyen sokáig eláll.

Fahéjas-diós birsalmasajt

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Eper befőtt befőzőautomatával
Eper befőtt befőzőautomatával

Az epret megmossuk, kicsumázzuk majd szétosztjuk az üvegekbe. Mindegyiknek a tetejére teszünk 1-2 ek cukrot v. édesítőt. Felengedjük vízzel, rácsavarjuk a tetőt, majd berakjuk a b...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pitypang „méz”
Pitypang „méz”

A pitypangvirágot feltettem 1,5 l vízzel, a karikára vágott citrommal, 2 csomag vanilíás cukorral és lassú tűzön főztem egy órán keresztül, majd leszűrtem. A főzethez adtam 1 kg c...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Citromkrém(gasztroangyal)
Citromkrém(gasztroangyal)

A tojásokat egy tálba ütjük és villával felverjük, majd hozzáadjuk a cukrot, a kukoricalisztet és a puha vajat, majd géppel jól kikeverjük. Amikor a massza összeállt, a legvégén fo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk