menu

Családireceptkönyv.hu

Lecsó Házilag


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


http://faceportal.hu/igy-keszul-a-lecso-hazilag-tartositoszer-nelkul/

Elkészítés:


Egy finom lecsónál nincs is jobb a nyári hónapokban, de bizony célszerű télire is eltenni belőle néhány üveggel.

Most egy tartósítószer-mentes változatot teszünk közzé.



Hozzávalók:



0,5 rész vöröshagyma félbevágva, felszeletelve



1 rész paprika



2 rész paradicsom kockázva

pirospaprika ízlés szerint



Sertészsír (módjával, éppen csak amennyi tényleg szükséges!)



Befőzés folyamata:



1.A dunsztosüvegeket tepsire rakom, beteszem a sütőbe, a hőfokot minimumra állítom.



2.Zsírra teszem a hagymát, sózom

3.Rádobom a paprikát, most szórom meg pirospaprikával, majd alaposan összekeverem. Ezután közepesen édesítem

4. így teszem rá a paradicsomot. Kevergetem, hogy ne a végére égjen le, hiszen egy csöpp vizet sem rakok hozzá! Törekszem arra, hogy ne törjem össze az alkotókat! Amikor a paradicsomlevet ereszt, akkor megnyugodhatsz, hogy ez így már tényleg egy lecsó. És amikor megkóstolod, akkor rádöbbensz, hogy ilyen finom LECSÓT életedben nem ettél!



5.Félig főzöm az egészet azért, hogyha kedvem tartja, télen, amikor előveszem, rá tudjam dobni esetleg egy extra adag hagymára, és még akkor is élvezetes az állaga,nem paradicsomlé lesz belőle.



6.Sütőből kiveszem a dunsztosüvegeket, gázról leveszem a lecsót és azonnal szedem át az üvegekbe, ekkor picit sistereg a lecsóm, mivel fel vannak forrósodva az üvegek. Olvasztott zsírt locsolok picit a tetejére, rögtön lefedőzöm, dunsztba teszem.

Trükkök, tippek, praktikák:


http://faceportal.hu/wp-content/themes/responz/themify/img.php?src=http://faceportal.hu/wp-content/uploads/2014/06/K%C3%A9pkiv%C3%A1g%C3%A1s20.jpg&w=700&h=525&zc=1&q=100&a=c

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Gyógyhatású gyömbérdzsem.
Gyógyhatású gyömbérdzsem.

Egy közepes lábasba öntjük a vizet, hozzáadjuk a felszeletelt gyömbért és a cukrot. Közepes hőfokon 30-40 percig főzzük. A tűzhelyről levéve a főzőlében botmixerrel apróra turmixol...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Birsalmasajt
Birsalmasajt

A birsalmákat alaposan megmossuk. Negyedekbe vágjuk, magházukat egy nagyon éles késsel eltávolítjuk. (Hámozni nem kell, azt főzés után sokkal könnyebb elintézni.) Egy lábasba tess...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Detty
Kompótok
Kompótok

Évek óta a legegyszerűbb módszerrel csinálom a befőtteket .A megtísztitott gyümölcsöt a tiszta üvegekbe rakom ,jól meg szoktam tömni hogy a dunsztolásnál ne jöjjön fel az üveg felé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Magyaros paprikakrém
Magyaros paprikakrém

Elkészítés 1 Előkészítés: A paprikákat félbe vágjuk, a magjukat kivesszük, az erejüket kivágjuk, megmossuk, lecsöpögtetjük, vékonyra szeleteljük, és 600-600 g-ot lemérünk. A...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk