Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Lecsó Házilag


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Elkészítés:


Egy finom lecsónál nincs is jobb a nyári hónapokban, de bizony célszerű télire is eltenni belőle néhány üveggel.

Most egy tartósítószer-mentes változatot teszünk közzé.



Hozzávalók:



0,5 rész vöröshagyma félbevágva, felszeletelve



1 rész paprika



2 rész paradicsom kockázva

pirospaprika ízlés szerint



Sertészsír (módjával, éppen csak amennyi tényleg szükséges!)



Befőzés folyamata:



1.A dunsztosüvegeket tepsire rakom, beteszem a sütőbe, a hőfokot minimumra állítom.



2.Zsírra teszem a hagymát, sózom

3.Rádobom a paprikát, most szórom meg pirospaprikával, majd alaposan összekeverem. Ezután közepesen édesítem

4. így teszem rá a paradicsomot. Kevergetem, hogy ne a végére égjen le, hiszen egy csöpp vizet sem rakok hozzá! Törekszem arra, hogy ne törjem össze az alkotókat! Amikor a paradicsomlevet ereszt, akkor megnyugodhatsz, hogy ez így már tényleg egy lecsó. És amikor megkóstolod, akkor rádöbbensz, hogy ilyen finom LECSÓT életedben nem ettél!



5.Félig főzöm az egészet azért, hogyha kedvem tartja, télen, amikor előveszem, rá tudjam dobni esetleg egy extra adag hagymára, és még akkor is élvezetes az állaga,nem paradicsomlé lesz belőle.



6.Sütőből kiveszem a dunsztosüvegeket, gázról leveszem a lecsót és azonnal szedem át az üvegekbe, ekkor picit sistereg a lecsóm, mivel fel vannak forrósodva az üvegek. Olvasztott zsírt locsolok picit a tetejére, rögtön lefedőzöm, dunsztba teszem.

Trükkök, tippek, praktikák:


Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Almaszörp
Almaszörp

Az almákat megpucolom, kimagozom, majd annyi vízben, amennyi ellepi, felteszem főni. Ha puha, összeturmixolom, majd lemérem az lé mennyiségét, kilónként fél kg cukrot hozzáadok és...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Bodzalekvár
Bodzalekvár

Az érett, fekete bodzaszemeket egy villa segítségével húzd le a szárról, majd öntsd fel annyi vízzel, hogy jól ellepje őket. A víz tetején úszkáló bodzaszemeket szedd le, és dobd k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Rózsaszirom lekvár
Rózsaszirom lekvár

Szedjünk legalább 40-50 kinyílott vörös, de még inkább bordó színű rózsát. A rózsaszirmokat szedjük le, és nézzük át, ne kerüljön bele semmi oda nem illő dolog. Ezután következik a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Gyömbéres-vaníliás almalekvár
Gyömbéres-vaníliás almalekvár

A gyömbért összeturmixolom, majd szitán átszűröm, hogy a szálai fent akadjanak. Összeturmixolom az almát is a cukorral, a vaníliamagokkal (eredetileg nem kerültek bele a magok, csa...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk