Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Lecsó Házilag


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Elkészítés:


Egy finom lecsónál nincs is jobb a nyári hónapokban, de bizony célszerű télire is eltenni belőle néhány üveggel.

Most egy tartósítószer-mentes változatot teszünk közzé.



Hozzávalók:



0,5 rész vöröshagyma félbevágva, felszeletelve



1 rész paprika



2 rész paradicsom kockázva

pirospaprika ízlés szerint



Sertészsír (módjával, éppen csak amennyi tényleg szükséges!)



Befőzés folyamata:



1.A dunsztosüvegeket tepsire rakom, beteszem a sütőbe, a hőfokot minimumra állítom.



2.Zsírra teszem a hagymát, sózom

3.Rádobom a paprikát, most szórom meg pirospaprikával, majd alaposan összekeverem. Ezután közepesen édesítem

4. így teszem rá a paradicsomot. Kevergetem, hogy ne a végére égjen le, hiszen egy csöpp vizet sem rakok hozzá! Törekszem arra, hogy ne törjem össze az alkotókat! Amikor a paradicsomlevet ereszt, akkor megnyugodhatsz, hogy ez így már tényleg egy lecsó. És amikor megkóstolod, akkor rádöbbensz, hogy ilyen finom LECSÓT életedben nem ettél!



5.Félig főzöm az egészet azért, hogyha kedvem tartja, télen, amikor előveszem, rá tudjam dobni esetleg egy extra adag hagymára, és még akkor is élvezetes az állaga,nem paradicsomlé lesz belőle.



6.Sütőből kiveszem a dunsztosüvegeket, gázról leveszem a lecsót és azonnal szedem át az üvegekbe, ekkor picit sistereg a lecsóm, mivel fel vannak forrósodva az üvegek. Olvasztott zsírt locsolok picit a tetejére, rögtön lefedőzöm, dunsztba teszem.

Trükkök, tippek, praktikák:


Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Birsalma befőtt
Birsalma befőtt

A birsalmákat megmossuk,meghámozzuk és feldaraboljuk. Feldarabolás után azonnal tegyük fazékba,öntsük rá a citromlevet és annyi vizet,hogy ellepje mert hamar megbarnul. Odatess...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Citromfű szörp
Citromfű szörp

A vízhez keverni a hozzávalókat, 3 napig állni hagyni, sűrűn kevergetni, azután leszűrni és üvegekbe tölteni.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Vaníliás őszibaracklekvár
Vaníliás őszibaracklekvár

1 adag magozott, tisztított, darabolt őszibarackot felfőzök a cukorral és a dzsemfixxel és beledobok egy rúd kimagozott vaníliarúdat (a héját is).

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Kandírozott virágok
Kandírozott virágok

A tojásfehérjét villával habosra verjük. A virágok szárát letépjük úgy, hogy egy pici maradjon belőle, aminél meg tudjuk fogni. Egyenként belemártjuk, majd vékonyan bekenjük a ha...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk