A dzsemhez:
100 g cukor
50 ml víz (hideg)
50 ml víz (forrásban lévő)
1 kg körte (előkészítve mérjük le)
1 db citrom leve
5 g Dr. Oetker Citromsav
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
400 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Dzsemfix Extra 2:1
50 ml körtepálinka
Kis edényben felfőzzük a cukrot a hideg vízzel, és magas hőfokon addig forraljuk, amíg a karamell megbarnul. Ekkor levesszük a tűzhelyről, hozzáadjuk a forrásban lévő vizet és megkeverjük. Felhasználásig szobahőmérsékleten tartjuk. A körtét lemosva, meghámozva félbevágjuk, majd a magok eltávolítása után apró darabokra vágjuk, és 1 kg-ot lemérünk.A körtét, citromlevet, citromsavat, vanillincukrot és a karamellt főzőedénybe tesszük. A kimért cukorból 2 evőkanálnyit elvegyítünk a dzsemfixszel, majd a karamellás gyümölcsmasszához adjuk. Mindezt alapos keverés közben, magas hőfokon felforraljuk. Amint az egész, folyamatos keverés mellett zubogva forr, hozzá - adjuk a többi cukrot. Ekkor, tovább keverve, újra felforraljuk, és állandó keveréssel 1 percig hagyjuk forrni. Utána levesszük a tűzhelyről, és belekeverjük a körtepálinkát.Szükség esetén eltávolítjuk a habot, majd peremig töltjük az előkészített üvegeket, mindegyiket lezárjuk, és a tetejére fordítva kb. 5 percig állni hagyjuk.
A meggyet (leszárazva, megmosva, kimagozva) tegyük egy lábasba és forgassuk össze a nyírfacukorral. Az almát hámozzuk meg, vágjuk ki a magházát és aprítsuk fel, majd ezt is adjuk...
Elkészítési idő:A paradicsomot alaposan mossuk meg, majd vágjuk félbe és kanállal vájjuk ki a magját. Ezután egy alufóliával bélelt tepsibe tegyük egymásmellé a félbevágott, kimagozott paradic...
Elkészítési idő:A felöntőlét a fenti összetevőkkel elkészítem, összeforralom, hogy a fűszer átjárja a szirupot. Közben magmosom és kimagozom a barackot, ezalatt le is hűl a felöntőlé. A barackokat...
Elkészítési idő: