menu

Családireceptkönyv.hu

Karamellás körtedzsem


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A dzsemhez:
100 g cukor
50 ml víz (hideg)
50 ml víz (forrásban lévő)
1 kg körte (előkészítve mérjük le)
1 db citrom leve
5 g Dr. Oetker Citromsav
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
400 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Dzsemfix Extra 2:1
50 ml körtepálinka

Elkészítés:


Kis edényben felfőzzük a cukrot a hideg vízzel, és magas hőfokon addig forraljuk, amíg a karamell megbarnul. Ekkor levesszük a tűzhelyről, hozzáadjuk a forrásban lévő vizet és megkeverjük. Felhasználásig szobahőmérsékleten tartjuk. A körtét lemosva, meghámozva félbevágjuk, majd a magok eltávolítása után apró darabokra vágjuk, és 1 kg-ot lemérünk.A körtét, citromlevet, citromsavat, vanillincukrot és a karamellt főzőedénybe tesszük. A kimért cukorból 2 evőkanálnyit elvegyítünk a dzsemfixszel, majd a karamellás gyümölcsmasszához adjuk. Mindezt alapos keverés közben, magas hőfokon felforraljuk. Amint az egész, folyamatos keverés mellett zubogva forr, hozzá - adjuk a többi cukrot. Ekkor, tovább keverve, újra felforraljuk, és állandó keveréssel 1 percig hagyjuk forrni. Utána levesszük a tűzhelyről, és belekeverjük a körtepálinkát.Szükség esetén eltávolítjuk a habot, majd peremig töltjük az előkészített üvegeket, mindegyiket lezárjuk, és a tetejére fordítva kb. 5 percig állni hagyjuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Gulyás alap
Gulyás alap

-a hagymát meg a fokhagymát apró kockára vágjuk ,zsiradékon fedő alatt kissé megpároljuk -a paprikát,paradicsomot és a zellert is kis kockákra vágjuk,a hagymához adjuk ,ősszekavar...

Elkészítési idő: 60
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kata
Rumos meggy befőtt
Rumos meggy befőtt

Kicsi (3 dl) befőttes üvegeket teletöltünk megmosott, leszárazott meggyszemekkel. Nem kell kimagozni a meggyet! Üvegenként rászórunk 10 dkg kristálycukrot, leöntjük 1/2 dl rummal,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Eper(!)dzsem, az eperfa fekete-fehér ajándéka
Eper(!)dzsem, az eperfa fekete-fehér ajándéka

i a pektint illeti, ha éppen nincs otthon, házilag is készíthetünk. Persze előfordulhat, hogy nem sikerül tökéleteset alkotnunk és számoljunk a plusz művelettel járó extra idővel é...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Isteni fűszeres lilahgymalekvár
Isteni fűszeres lilahgymalekvár

Karamellizáljuk a barnacukrot a vajon, majd a megpucolt és felkarikázott hagymát párolni kezdjük. Amikor szép aranybarna színt kapott, és nincs alatta sok lé, hozzáöntjük az olíva...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk