1kg barack
500 g befőző cukor ha az 2:1
2 KK citromlé
1. A barackot megmossuk, kimagvazzuk es félbevágjuk (nem kell meghámozni!)
2. A barackot az edénybe tesszük es turbó fokozaton 5 MP aprítjuk
3. A cukrot hozzáadjuk es megint 5 MP / Turbofokozat
4. Hozzáadjuk a citromlevet, majd
5. 18 percig/100 hőfokú/ 3 fokozat főzzük - itt azért nézzed majd az edényt, ha nagyon rotyogna, akkor vedd le 90 fokra, de azért legalább 6 percet 100 fokon hagyd főni!
6. 5 MP / 8 fokozaton aprítjuk megint
7. Forró, tiszta befőttes üvegekbe tesszük es 10 percig fejre állítjuk őket.
Szinte teljesen töltsd majd tele az üvegeket!
A meggyet (leszárazva, megmosva, kimagozva) tegyük egy lábasba és forgassuk össze a nyírfacukorral. Az almát hámozzuk meg, vágjuk ki a magházát és aprítsuk fel, majd ezt is adjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA virágokat a vízben kis lángon 30 percen át főzzük, majd ászűrjük (kb fél l bodzafőzetet kell kapnunk). A leszűrt léhez hozzáadjuk a cukrot meg a citrom levét (vagy a citrom...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1.5 l vizhez tettem 1 kg cukor...alaposan össze főztem...lezárták a gázt. ..ment bele 6 szàrrol a levél. ..lefedve egy napig hagytam ázni. ..majd újra felfőztem...kifőzőtt üvegbe ö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA chutney főzésben az a legjobb, hogy amíg puhul a lábasban a gyümölcs, magunk alakíthatjuk a pikánsságát, csípősségét. Érdemes mindig kevesebb fűszerrel kezdeni (főleg ha először...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű