menu

Családireceptkönyv.hu

Baracklekvár


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 5 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1kg barack
500 g befőző cukor ha az 2:1
2 KK citromlé

Elkészítés:


1. A barackot megmossuk, kimagvazzuk es félbevágjuk (nem kell meghámozni!)
2. A barackot az edénybe tesszük es turbó fokozaton 5 MP aprítjuk
3. A cukrot hozzáadjuk es megint 5 MP / Turbofokozat
4. Hozzáadjuk a citromlevet, majd
5. 18 percig/100 hőfokú/ 3 fokozat főzzük - itt azért nézzed majd az edényt, ha nagyon rotyogna, akkor vedd le 90 fokra, de azért legalább 6 percet 100 fokon hagyd főni!
6. 5 MP / 8 fokozaton aprítjuk megint
7. Forró, tiszta befőttes üvegekbe tesszük es 10 percig fejre állítjuk őket.
Szinte teljesen töltsd majd tele az üvegeket!

Baracklekvár

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Birskocsonya
Birskocsonya

A birsalmákat megmosom a rosszát eltávolítom, felszeletelem egy fazékban teszem és feltöltöm annyi vízzel,hogy jól ellepjeés puhára főzőm. Tiszta vászonruhán átszűröm és hag...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Sacko
Hagymalekvár
Hagymalekvár

A hagymákat csíkozzuk fel vékonyra. Egy serpenyőbe tegyük bele a vajat, a hagymát, és a befőzőcukrot, majd alacsony hőfokon, folyamatos keverés mellett addig főzzük, míg a cukor sz...

Elkészítési idő: fél óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar RUMOS MEGGY TARTÓSÍTÓ NÉLKÜL
RUMOS MEGGY TARTÓSÍTÓ NÉLKÜL

az üveg tetejére 1.5 deci rumot öntünk és az üvegeket kistányérral lefedve napra tesszük.....amikor a cukor teljesen felolvadt lekötjük..

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Mazsolás ananászlekvár
Mazsolás ananászlekvár

Az apróra kockázott ananászt felöntjük a vízzel és lassan legalább 20 percig forraljuk. Botmixerrel pürésítjük, majd beleöntjük a cukor 3/4-ét, a citromlevet, a mazsolát és továb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk