Családireceptkönyv.hu

Baracklekvár


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 5 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1kg barack
500 g befőző cukor ha az 2:1
2 KK citromlé

Elkészítés:


1. A barackot megmossuk, kimagvazzuk es félbevágjuk (nem kell meghámozni!)
2. A barackot az edénybe tesszük es turbó fokozaton 5 MP aprítjuk
3. A cukrot hozzáadjuk es megint 5 MP / Turbofokozat
4. Hozzáadjuk a citromlevet, majd
5. 18 percig/100 hőfokú/ 3 fokozat főzzük - itt azért nézzed majd az edényt, ha nagyon rotyogna, akkor vedd le 90 fokra, de azért legalább 6 percet 100 fokon hagyd főni!
6. 5 MP / 8 fokozaton aprítjuk megint
7. Forró, tiszta befőttes üvegekbe tesszük es 10 percig fejre állítjuk őket.
Szinte teljesen töltsd majd tele az üvegeket!

Baracklekvár

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Lekvár meggy rumos-étcsokoládés
Lekvár meggy rumos-étcsokoládés

A meggyet (leszárazva, megmosva, kimagozva) tegyük egy lábasba és forgassuk össze a nyírfacukorral. Az almát hámozzuk meg, vágjuk ki a magházát és aprítsuk fel, majd ezt is adjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Méz bodzából recept
Méz bodzából recept

A virágokat a vízben kis lángon 30 percen át főzzük, majd ászűrjük (kb fél l bodzafőzetet kell kapnunk). A leszűrt léhez hozzáadjuk a cukrot meg a citrom levét (vagy a citrom...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Citromfű szörp eltevése
Citromfű szörp eltevése

1.5 l vizhez tettem 1 kg cukor...alaposan össze főztem...lezárták a gázt. ..ment bele 6 szàrrol a levél. ..lefedve egy napig hagytam ázni. ..majd újra felfőztem...kifőzőtt üvegbe ö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Szilva-chutney
Szilva-chutney

A chutney főzésben az a legjobb, hogy amíg puhul a lábasban a gyümölcs, magunk alakíthatjuk a pikánsságát, csípősségét. Érdemes mindig kevesebb fűszerrel kezdeni (főleg ha először...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk