menu

Családireceptkönyv.hu

Őszibarack befőtt kuktában !


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



őszibarack, vagy bármilyen gyümölcs
víz

Elkészítés:



A barackot megmosom, meghámozom, felkockázom és teletöltöm az üvegeket és ráteszem a a tetőket. Beleállítom a kuktába az üvegeket és a kuktát a maximális jelzésig feltöltöm vízzel, majd lezárom. Amikor fütyülni kezd, lejjebb veszem a gázt és még 15 percig hagyom párolódni. Utána lezárom és addig hagyom, amíg ki lehet nyitni a kuktát. Száraz dunsztba hagyom kihűlni.( Az üvegben lévő gyümölcs levet ereszt, tehát saját levében puhul meg) Próbaként csináltam így !

Őszibarack befőtt kuktában !

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Jusztina
Egyszerű eperdzsem
Egyszerű eperdzsem

Az epreket alaposan megtisztítjuk, a zöld részeket eltávolítjuk. Egy tálba téve ízlés szerint pürésítjük (én kézzel átnyomkodtam). Feltesszük főni, hozzáadjuk a cukrot, a citromsav...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Erős Pista:
Erős Pista:

A paprikát ledaráltam, hozzáadtam a sót, hagytam állni egy napot közben megkevertem, üvegekbe raktam tetejére öntöttem olajat, de nem szükséges. Tetejére celofán és jól záródó tető...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar nyers cseresznye és meggy
nyers cseresznye és meggy

Egy hét decis, csavaros üveget a gyümölccsel félig megtöltünk, az üveg alját óvatosan megveregetjük, hogy minél több férjen bele, majd két evőkanál kristálycukrot szórunk rá. Ezutá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Dzsem szamóca (paleo)
Dzsem szamóca (paleo)

Az elkészítése pofonegyszerű: a hozzávalókat egy magas falú fazékban mérsékelt lángon forralni kezdjük, az elején csak időnként, később már szinte folyamatosan kevergetve, hogy le...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk