(6-8 kis üveghez)
4 nagyobb tojás
60 dkg kristálycukor
22,5 dkg vaj
1 evőkanál kukoricaliszt
4 nagy citrom kifacsart leve és lereszelt héja
A tojásokat egy tálba ütjük és villával felverjük, majd hozzáadjuk a cukrot, a kukoricalisztet és a puha vajat, majd géppel jól kikeverjük. Amikor a massza összeállt, a legvégén folyamatos keverés mellett belecsorgatjuk a citromlevet. Ezután a reszelt cirtomhéjat forgatjuk bele. Végül feltesszük a tűzre és közepes hőmérsékleten, folyamatosan kevergetjük, amíg besűrűsödik és kicsit opálos lesz. Ez körülbelül 7-8 perc. Majd kis lángra állítjuk a tüzet és még 1-2 percig gyöngyöztetve forraljuk, amíg krémes állagú lesz.
Csírátlanított befőttes üvegekbe töltjük és szárazdunsztban hagyjuk kihűlni. Felbontás után hűtőben tároljuk.
az üveg tetejére 1.5 deci rumot öntünk és az üvegeket kistányérral lefedve napra tesszük.....amikor a cukor teljesen felolvadt lekötjük..
Elkészítési idő: