Hozzávalók: 2kg érett körte, 70 dkg kristálycukor, 3 dl édes muskotályos bor, 3 szem szegfűszeg, 1 mokkáskanál fahéj.
Elkészítés: A megmosott, kicsumázott, darabokra aprított körtéket befőzőlábasba rakom, ráöntöm a bort, beleszóróm a szegfűszeget és pépessé főzöm. Átpasszírozom és a lábasba visszatéve rászórom a cukrot meg a fahéjat. Kevergetve kis lángon addig főzöm, amíg lekvár sűrűségűvé nem válik. Mire besűrűsödik nagyon finom, különleges zamata lesz.
Megjegyzés: az eredeti receptben a fenti cukormennyiség szerepel, én ettől klasszisokkal kevesebbet (fele/negyede) használok,mindig a körte édességétől teszem függővé.
A sütőtököt vágjuk kockákra, ha főzzük,de lehet hagyományos módon megsütni is A narancsokat nagyon vékonyán hámozzuk meg, lehetőleg egyáltal ne maradjon rajta fehér rész. A héju...
Elkészítési idő:Héjastól főzzük meg az almákat. Turmikszolás után a cukorral felfőzzük .és üvegezzük . A dunsztolás után mehet a kamrába.
Elkészítési idő:a sütötököt és az almát meghámozzuk, -kockára vágjuk,majd beletesszük egy hibátlan zománcos edénybe -meglocsoljuk a citrom levével és felöntjük 1 liter vizzel ,kb 20 perc ala...
Elkészítési idő: 40