Családireceptkönyv.hu

14. Eperlekvár


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


5 kg eper
1/2 kg eritrit /édesítő
kis pektin
1/2 dl citromlé

lé: édesítő
citromlé

Elkészítés:


Eper darálni.Rá kis édesítő, levet enged, amiből szörp lesz.
Leszűrni, a levet édesíteni. Főzés nélkül üvegbe tenni.
Epret főzni, sűrűre. Tányérra kis eper, kocsonyás,jó.
Folpack, rá benzoát, folpack kos időre fejre állítani.

14. Eperlekvár

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Befőzés,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Domonkos
Pikáns cukkini savanyúság
Pikáns cukkini savanyúság

A cukkinit héjastul legyaluljuk. A hagymát és paprikát apróra vágjuk. Nagyobb lábosban olajon a hagymát, paprikát, kardamomot,szegfűborsot, borsot, mustármagot megpirítjuk. Pár...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Domonkos
Gyümölcslap
Gyümölcslap

A megtisztított gyümölcs alá kevés vizet öntünk, majd puhára pároljuk. Összeturmuxoljuk, fahéjjal és szegfűszeggel ízesítjük. 2 db 30*40 cm-es tepsibe szilikonos sütőlapot helyez...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Birsalmalekvár
Birsalmalekvár

A gyümölcsöket mossuk meg alaposan, majd magházukat a porcos részeivel vágjuk ki. -Aprítsuk fel darabokra. -Tegyük egy nagy lábasba, adjuk hozzá a cukrot, majd öntsük fel anny...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk