Házi ketchup
Hozzávalók: 2 kg paradicsom héj nélkül, 1/2 kg kápia paprika, 1/2 alma pucolva magház nélkül, 30 dkg cukornak megfelelő édesítőszer (nálam DW 1:4) 1dl 10%-os ecet, 4 tk só, 2tk pirospaprika., 1tk gyömbér, 2 rúd fahéj, teatojásban 6db szegfűszeg, 6db szegfűbors, 6 db babérlevél
Ezt összefőzzük és amikor már az alma is szétesik, kivesszük a fahéjat , a teatojást és botmixerrel teljesen simára mixeljük, utána átszűrjük, hogy a magok fennakadjanak. utána a felére visszaforraljuk és üvegekbe töltjük színültig és fejre fordítjuk őket. Kihűlés után mehet a polcra
smile hangulatjel
Ez az 5 üveg dupla adagból lett és mivel nagyon sietnem kellett egy kis konjac liszttel segítettem a sűrűsödést
Steinhauser Klára
A málnát gondosan átválogattam,átmostam és szűrőben lecsepegtettem.Főzőedényben felfőztem és hozzáadtam a cukorral elvegyített dzsemfixet,5 percig zubogva főztem.Tiszta,csírátlanít...
Elkészítési idő:Alma Latin neve:(Malus domestica) nemes (Malus sylvestris) Nyersen szomj oltó, étvágyjavító, gyümölcssaláták tartozéka. A gyermekek kompótnak megfőzve is szívesen fogyasztják, de...
Elkészítési idő: