Házi ketchup
Hozzávalók: 2 kg paradicsom héj nélkül, 1/2 kg kápia paprika, 1/2 alma pucolva magház nélkül, 30 dkg cukornak megfelelő édesítőszer (nálam DW 1:4) 1dl 10%-os ecet, 4 tk só, 2tk pirospaprika., 1tk gyömbér, 2 rúd fahéj, teatojásban 6db szegfűszeg, 6db szegfűbors, 6 db babérlevél
Ezt összefőzzük és amikor már az alma is szétesik, kivesszük a fahéjat , a teatojást és botmixerrel teljesen simára mixeljük, utána átszűrjük, hogy a magok fennakadjanak. utána a felére visszaforraljuk és üvegekbe töltjük színültig és fejre fordítjuk őket. Kihűlés után mehet a polcra
smile hangulatjel
Ez az 5 üveg dupla adagból lett és mivel nagyon sietnem kellett egy kis konjac liszttel segítettem a sűrűsödést
Steinhauser Klára
Engedjünk egy megfelelő méretű lábasba három liter csapvizet. Ebbe csavarjuk bele a citrom levét, keverjük el benne a kristálycukrot. Az almákat hámozzuk meg, csumázzuk ki, és vágj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA körtét negyedeljük, hámozzuk meg, magozzuk ki és vágjuk apró kockákra. A fügéket szintén hámozzuk meg, és vágjuk össze. Tegyük egy edénybe, szórjuk rá a vaníliás cukrot és az 5 e...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA citromokat forró vízben alaposan megmosom, körömkefével megsikálom, majd a tetején, kereszt alakban bevágom (mintha negyedelni akarnám) majdnem teljesen, pár centit meghagyva, ho...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVízből és cukorból szirupot főzünk. Mielőtt a körtéket beletennénk, mehet bele a fűszer. A körték keménységétől függően főzzük lassú tűzön 15-30 percig
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű