1 kg alma
Alma
Latin neve:(Malus domestica) nemes (Malus sylvestris)
Nyersen szomj oltó, étvágyjavító, gyümölcssaláták tartozéka. A gyermekek kompótnak megfőzve is szívesen fogyasztják, de készíthető belőle szörp, és bor is. Erősíti az immunrendszert és a keringést, tisztítja a beleket.
Almalé
Kúra szerűen fogyasztva csökkenti a vérnyomást, a vérzsírokat és az érelmeszesedés ütemét, erősíti az immunrendszert és a keringést, tisztítja a beleket, csökkenti a fogínyvérzést.
Gyógyhatása: Hasmenés, székrekedés, szívbetegség, szívgörcs, rák, cukorbetegség, ólommérgezés, sebfertőzés. Az alma héját is együk meg a benne rejlő sokféle gyógyító hatás miatt. A zöld almákban több energia rejlik. Sebfertőzés elkerülésére az almalevél antibiotikum tartalma miatt sebek előkezelésére a lemosásig, vagy a bekötésig jól használható.
Ellenjavallat:
Kerüljük az almamag fogyasztását, mert a benne található cianid mérgező hatású!
Egyszerű fügelekvár Mossuk meg alaposan a puha fügéket, vágjuk le a szárukat, majd daraboljuk fel őket kisebb darabokra! Tegyük a fügedarabokat a lekvárfőzésre használt edénybe,...
Elkészítési idő:A megmosott, papírtörlőn leszárított narancsok végét levágjuk, éles késsel meghámozzuk. A narancshéjakat 0,5 cm-es csíkokra vágjuk, és annyi vízben, amennyi ellepi őket, 1 napig ál...
Elkészítési idő:A gyümölcsöt mossuk át, és csumázzuk ki. Felébe-harmadába vágjuk, és betesszük a főzésre szánt fazékba. Botmixerrel pürésítjük, majd hozzáadjuk a cukrot és a dzsemf...
Elkészítési idő: 30 perc