1 kg sárgarépa
• 1 kg petrezselyemgyökér
• 1 kg paprika
• 1 kg paradicsom
• 1 kg hagyma
• 2-3 fej fokhagyma
• 4 fej zeller
• 2 nagycsomó zöldpetrezselyem
• ½ kg karalábé
• ¼ kg kelkáposzta
• ½ kg karfiol
• 1,2 kg só
Húsdarálón ledaráljuk a receptben fel-
sorolt zöldségeket és sóval összekeverjük.
Egy éjszakára állni hagyjuk, majd befőttes
üvegekbe halmozzuk. Felhasználási módja
megegyezik a boltban kapható ételíze-
sítővel, azzal a különbséggel, hogy ter-
mészetesen ez a keverék tartósítószer- és
ízfokozó mentes. Ha lehetőségünk van
rá, bio alapanyagokból is készíthetjük.
Bármikor vehetünk belőle, de haszná-
latánál vigyázzunk az étel sózására. Egész
télre vitamint biztosít számunkra.
Előkészítünk kb. 15-20 db 300 ml körüli befőttes üveget, melyeket kimosunk, és szárazra törlünk. Fontos, hogy jól zárjon a tető! A paradicsomokat forró vízbe dobjuk egy fél percre...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűEgy edénybe rakjuk a barackot és közepes lángon elkezdjük főzni. Hozzáadjuk a fruktózt. Óvatosan bánjunk a fruktózzal, mert nagyon gyorsan meg tud karamelizálódni. Ha túl pirul kes...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű