- 2 kg magozott sárgabarack
- 3 dl frissen facsart narancslé
- 1 citrom leve
- 50 dkg cukor
- 2 csomag sütésálló dzsemfix 3:1
A sárgabarackot leturmixoljuk, de azért maradjanak benne apróbb részek.
Elkeverjük a narancslével, a facsart citromlével, a cukorral és a dzsemfixszel. Felforraljuk és öt percig kevergetve főzzük.
Sterilizált üvegekbe tesszük, öt percre fejre állítjuk. Majd visszafordítjuk és hagyjuk kihűlni.
8 db 2,5 dl
A szilvát megmostam, kimagoztam és egy nagy tepsibe tettem az egészet. A sütőt először 170 fokra állítottam be, majd később, mikor már kicsit összeesett a szilva, akkor lejjebb vet...
Elkészítési idő:Alma Latin neve:(Malus domestica) nemes (Malus sylvestris) Nyersen szomj oltó, étvágyjavító, gyümölcssaláták tartozéka. A gyermekek kompótnak megfőzve is szívesen fogyasztják, de...
Elkészítési idő: