- 2 kg magozott sárgabarack
- 3 dl frissen facsart narancslé
- 1 citrom leve
- 50 dkg cukor
- 2 csomag sütésálló dzsemfix 3:1
A sárgabarackot leturmixoljuk, de azért maradjanak benne apróbb részek.
Elkeverjük a narancslével, a facsart citromlével, a cukorral és a dzsemfixszel. Felforraljuk és öt percig kevergetve főzzük.
Sterilizált üvegekbe tesszük, öt percre fejre állítjuk. Majd visszafordítjuk és hagyjuk kihűlni.
8 db 2,5 dl
A megmosott barackok magjait szedjük ki,tegyük forrásban lévő vízbe így könnyen lejön a héjja, majd a barackhúst tegyük egy nagy lábasba. Tegyük hozzá a cukor felét és tegyük fel f...
Elkészítési idő:Az alaposan megmosott narancsok héját egy zöldséghámozóval leszedem, ügyelve, hogy véletlenül se maradjon rajta fehér rész. Ugyanígy meghámozok egy citromot is. Egészen vékony kis...
Elkészítési idő: 3 napututut
Elkészítési idő:Az epret megtisztítjuk, az egészen nagy szemeket negyedeljük, a közepeseket felezzük, a kicsiket egészben hagyjuk. A cukorból félreteszünk 3 ek-nyit, a többit az eperre szórjuk, m...
Elkészítési idő: