menu

Családireceptkönyv.hu

Narancsos sárgabarcklekvár


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 2 kg magozott sárgabarack
- 3 dl frissen facsart narancslé
- 1 citrom leve
- 50 dkg cukor
- 2 csomag sütésálló dzsemfix 3:1

Elkészítés:


A sárgabarackot leturmixoljuk, de azért maradjanak benne apróbb részek.
Elkeverjük a narancslével, a facsart citromlével, a cukorral és a dzsemfixszel. Felforraljuk és öt percig kevergetve főzzük.
Sterilizált üvegekbe tesszük, öt percre fejre állítjuk. Majd visszafordítjuk és hagyjuk kihűlni.

Trükkök, tippek, praktikák:


8 db 2,5 dl

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Sült tea recept
Sült tea recept

A gyümölcsöket megmossuk, kimagozzuk, felvágjuk apró kockákra. Egy mélyebb edénybe vagy tepsibe öntjük, összekeverjük a cukorral, hozzáadjuk a kifacsart citromlevet, fűszerezzük í...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Álcázós bolognai szósz
Álcázós bolognai szósz

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: maczaksan
.
.

.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Sütőben sült rumos szilvlekvár
Sütőben sült rumos szilvlekvár

A szilvár megmossuk, kimagozzuk, leturmixoljuk, de azért maradjanak benne darabos részek. A cukor, ecet, rum keverékkel összeforgatjuk, majd egy nagyobb tepsibe öntjük, hogy szétte...

Elkészítési idő: 5
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk