6 kg káposzta
2kg paprika
1kg hagyma
répa ízlés szerint
1/2 l ecet
75 dkg cukor
1 cs DEKO átszitálva
1 kk borkénpor
24 órát állni hagyjuk...
A szilvákat kimagozom, ha kimagoztam, akkor egy nagy lyukú darálón ledarálom. Menetközben nem nagyon szabad kavargatni a lekvárt, mert attól oda fog égni. Éret szilvát használjunk....
Elkészítési idő:Az előkészített epre lábasba tesszük és kb a tömege 40%-nak megfelelő cukrot teszünk hozzá. Kicsit összetörtjük az epreket (krumplinyomóval), de nem teljesen pépesre. Közepes lángo...
Elkészítési idő:A gyümölcsöt mossuk át, és csumázzuk ki. Felébe-harmadába vágjuk, és betesszük a főzésre szánt fazékba. Botmixerrel pürésítjük, majd hozzáadjuk a cukrot és a dzsemf...
Elkészítési idő: 30 percLeszűrtem, átmostam hideg vízben és kinyomkodtam. 1 kg főtt dinnyehéjhoz 1 kg cukrot kell számítsunk. Mivel nekem 80 dkg héjam volt, hát 80 dkg cukrot használtam. A cukrot szirup...
Elkészítési idő: