menu

Családireceptkönyv.hu

BIRSALMABEFŐTT


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


Alapadag: tetszés szerint

Elkészítés:


Az almákat meghámozzuk, szeletekre (4-6) vágjuk,
magházát és a hibás részeket kivágjuk, majd üvegekbe rakjuk.
Az üvegeket vízzel feltöltjük, majd a vizet leöntjük és megmérjük
a mennyiségét. Minden liter vízhez 30 dkg cukrot és egy citrom levét
adjuk hozzá, majd főzzünk szirupot. (A citromlét citromsavval is helyettesíthetjük.).
A forró szirupba egyenként belerakjuk az üvegek tartalmát (egyszerre csak egy üveg),
pár percig (2-3) főzzük, majd visszarakjuk az előmelegített üvegekbe.(Kissé össze fog esni!)
A forró szirupot az üvegekbe öntjük, azokat a szokott módon lezárjuk, és száraz dunsztba tesszük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Eperlekvár plusz
Eperlekvár plusz

Az eperlekvár különleges fűszerekkel még finomabb lesz. Ha a hamarosan illatozó bodzavirággal szeretnénk egybefőzni, akkor egy fazéknyi eperhez adjunk 5-8 virágtányérnyi bodzát. Am...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Fanni
Barackos-sajtos csirkemell
Barackos-sajtos csirkemell

a

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Kandírozott gyömbér 2 - Gasztroajándék (Sóbors)
Kandírozott gyömbér 2 - Gasztroajándék (Sóbors)

A gyömbért pucoljuk meg, erre itt találunk egy szuper módszert. Mossuk meg a gumókat, és kockázzuk fel 1-1,5 centis darabokra. Tegyük egy lábasba, és öntsünk rá annyi vizet, hog...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Fanni
Esterházy-rostélyos
Esterházy-rostélyos

-

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk