Családireceptkönyv.hu

BIRSALMABEFŐTT


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


Alapadag: tetszés szerint

Elkészítés:


Az almákat meghámozzuk, szeletekre (4-6) vágjuk,
magházát és a hibás részeket kivágjuk, majd üvegekbe rakjuk.
Az üvegeket vízzel feltöltjük, majd a vizet leöntjük és megmérjük
a mennyiségét. Minden liter vízhez 30 dkg cukrot és egy citrom levét
adjuk hozzá, majd főzzünk szirupot. (A citromlét citromsavval is helyettesíthetjük.).
A forró szirupba egyenként belerakjuk az üvegek tartalmát (egyszerre csak egy üveg),
pár percig (2-3) főzzük, majd visszarakjuk az előmelegített üvegekbe.(Kissé össze fog esni!)
A forró szirupot az üvegekbe öntjük, azokat a szokott módon lezárjuk, és száraz dunsztba tesszük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Aszalt paradicsom (Lajos Mari)
Aszalt paradicsom (Lajos Mari)

. A rozmaringot leöblítjük, tűlevélkéit lecsipkedjük, finomra vágjuk. A sütőt előmelegítjük 100 °C-ra (még jobb légkeveréssel 75 °C-ra). A paradicsomokat megmossuk, félbevágjuk (A...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Meggybefőtt 1 - OK
Meggybefőtt 1 - OK

1. A sziruphoz a vizet és a cukrot összeforraljuk. 2. Ha kihűlt, az üvegekbe rakott meggyre merjük, tetejére késhegynyi szalicilt teszünk. 3. Lefedve 15 percig gőzöljük.

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Tök télire
Tök télire

A gyalult tököt besózzuk és 1-2órán át állni hagyjuk. Ezután jól kicsavarjuk, tetejére finomra vágott kaprot teszünk. Öntsük fel gyenge ecetes vízzel, tegyünk minden üvegre szalici...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pitypang „méz”
Pitypang „méz”

A pitypangvirágot feltettem 1,5 l vízzel, a karikára vágott citrommal, 2 csomag vanilíás cukorral és lassú tűzön főztem egy órán keresztül, majd leszűrtem. A főzethez adtam 1 kg c...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk