menu

Családireceptkönyv.hu

BIRSALMABEFŐTT


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


Alapadag: tetszés szerint

Elkészítés:


Az almákat meghámozzuk, szeletekre (4-6) vágjuk,
magházát és a hibás részeket kivágjuk, majd üvegekbe rakjuk.
Az üvegeket vízzel feltöltjük, majd a vizet leöntjük és megmérjük
a mennyiségét. Minden liter vízhez 30 dkg cukrot és egy citrom levét
adjuk hozzá, majd főzzünk szirupot. (A citromlét citromsavval is helyettesíthetjük.).
A forró szirupba egyenként belerakjuk az üvegek tartalmát (egyszerre csak egy üveg),
pár percig (2-3) főzzük, majd visszarakjuk az előmelegített üvegekbe.(Kissé össze fog esni!)
A forró szirupot az üvegekbe öntjük, azokat a szokott módon lezárjuk, és száraz dunsztba tesszük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Lekvárfőzés 5 perc alatt
Lekvárfőzés 5 perc alatt

Mosd meg a gyümölcsöt, ha cseresznyéből, vagy meggyből készíted, távolítsd el a magvakat. Tedd egy tálba és öntsd rá a cukrot, tedd hűtőbe egy éjszakára. Reggel tedd a tűzhelyre és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Lilahagyma lekvár
Lilahagyma lekvár

A hagymát megpucolni, majd félbevágni és vékonyan felszeletelni. Egy serpenyőbe elkezdeni felmelegíteni a mézet, majd amikor már jó folyós, hozzáadni a cukrot és együtt karamellizá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Cseresznyebefőtt 1 - OK
Cseresznyebefőtt 1 - OK

1. Kiforrázott, tiszta üvegekbe annyi megmosott, szárától megfosztott gyümölcsöt teszünk, amennyi csak befér. 2. Közben az üvegeket rázzuk meg, hogy minél többet rakhassunk bel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Banán lekvár recept
Banán lekvár recept

A banánt megpucoljuk, és karikákra vágjuk.A citromlevét kicsavarjuk.A banánt a vízzel feltesszük főni (ha kevés lenne, pótoljuk picit később), hozzáadjuk a citrom levét,és a cukrot...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk