- 1 nagyobb sárgadinnye meghámozva, felkockázva (legyen kb 1 kg)
- 1 kg sárgabarack vagy narancs vagy sárgarépa "vagy amit akartok" :D
- kb. 30-50 dkg nádcukor (ki amennyire édesen szereti)
- 1-2 citrom leve és/vagy reszelt héja
- pektin (nálam almahéjból, de lehet 3 az 1-ben zselésítő is..)
- megint opcionális: vanília vagy menta, vagy rum "vagy amit akartok"
Elkészítés:
A felkockázott dinnyét a másik gyümölccsel együtt kevés vízben vagy almapektinnel (ami ugye folyadék nálam) feltesszük főni. (Az is jó, ha előbb becukrozzuk és fél óra múlva már levet is ereszt.) Hozzáadjuk a cukrot, a citromot, az esetleges ízesítőket és addig főzzük, amíg megpuhul.
Én nem vagyok a szétfőzés híve, ezért botmixerrel rá szoktam segíteni, úgy hamarabb elkészül. Végül mehet bele a zselésítő, ha szükséges. Gyönyörű színe és íze lesz. (Tettem bele fehér rumot is!)
Felkockázott dinnyét a másik gyümölccsel együtt kevés vízben vagy almapektinnel (ami ugye folyadék nálam) feltesszük főni. (Az is jó, ha előbb becukrozzuk és fél óra múlva már levet is ereszt.) Hozzáadjuk a cukrot, a citromot, az esetleges ízesítőket és addig főzzük, amíg megpuhul.
Én nem vagyok a szétfőzés híve, ezért botmixerrel rá szoktam segíteni, úgy hamarabb elkészül. Végül mehet bele a zselésítő, ha szükséges. Gyönyörű színe és íze lesz. (Tettem bele fehér rumot is!)
Egy liter 10 %-os ételecethez vagy inkább borecethez 10 dkg friss tárkonylevelet keverünk, hozzáadunk 2-3 dkg bazsalikomlevelet, 2,5 dkg apróra vágott vöröshagymát és egy teáskanál...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLeszűrtem, átmostam hideg vízben és kinyomkodtam. 1 kg főtt dinnyehéjhoz 1 kg cukrot kell számítsunk. Mivel nekem 80 dkg héjam volt, hát 80 dkg cukrot használtam. A cukrot szirup...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes.mindent frissen a kertből szedtem...4 sárgarépa ...1 zeller levelestől. ..3 petrezselyem ennek is pár levele...1 karalábé...2 paprika... 2 hagyma...2 cikk fokhagyma...lestyán levé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz összes darabos hozzávalót megmossuk, és konyhai darálógépbe tesszük. A chilipaprika előkészítéshez használjunk gumikesztyűt! A ledarált zöldségeket lábosba tesszük és felöntjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű