menu

Családireceptkönyv.hu

Sárgadinnyelekvár recept


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



- 1 nagyobb sárgadinnye meghámozva, felkockázva (legyen kb 1 kg)
- 1 kg sárgabarack vagy narancs vagy sárgarépa "vagy amit akartok" :D
- kb. 30-50 dkg nádcukor (ki amennyire édesen szereti)
- 1-2 citrom leve és/vagy reszelt héja
- pektin (nálam almahéjból, de lehet 3 az 1-ben zselésítő is..)
- megint opcionális: vanília vagy menta, vagy rum "vagy amit akartok"
Elkészítés:
A felkockázott dinnyét a másik gyümölccsel együtt kevés vízben vagy almapektinnel (ami ugye folyadék nálam) feltesszük főni. (Az is jó, ha előbb becukrozzuk és fél óra múlva már levet is ereszt.) Hozzáadjuk a cukrot, a citromot, az esetleges ízesítőket és addig főzzük, amíg megpuhul.
Én nem vagyok a szétfőzés híve, ezért botmixerrel rá szoktam segíteni, úgy hamarabb elkészül. Végül mehet bele a zselésítő, ha szükséges. Gyönyörű színe és íze lesz. (Tettem bele fehér rumot is!)

Elkészítés:


Felkockázott dinnyét a másik gyümölccsel együtt kevés vízben vagy almapektinnel (ami ugye folyadék nálam) feltesszük főni. (Az is jó, ha előbb becukrozzuk és fél óra múlva már levet is ereszt.) Hozzáadjuk a cukrot, a citromot, az esetleges ízesítőket és addig főzzük, amíg megpuhul.
Én nem vagyok a szétfőzés híve, ezért botmixerrel rá szoktam segíteni, úgy hamarabb elkészül. Végül mehet bele a zselésítő, ha szükséges. Gyönyörű színe és íze lesz. (Tettem bele fehér rumot is!)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres Gabi
Csipkebogyólekvár-Hecsedli
Csipkebogyólekvár-Hecsedli

A csipkét csak az első fagyok után lehet szedni, amikor már egy picit megpuhultak. A bogyókat tegyük egy kerámiatálba és kétszer - háromszor alaposan mossuk át. Most következik a m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kiss Nelli
Citromfűszörp
Citromfűszörp

2 l vízbe beáztattam a megmosott citromfűleveleket, beletettem a citromkarikákat, és ázni hagytam egy napig. Ekkor beletettem a fruktózt és a citromsavat, felforraltam, majd 15 per...

Elkészítési idő: 1 nap
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Almapüré (almavaj) télire III.
Almapüré (almavaj) télire III.

Az almát meghámozva mérjük. Hámozásnál ügyeljünk, hogy ne barnuljon, hiszen sokkal szebb ha szép világos marad. A gyerekek is szívesebben fogyasztják úgy. Ahhoz pedig hogy megőri...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar ALMA
ALMA

Alma Latin neve:(Malus domestica) nemes (Malus sylvestris) Nyersen szomj oltó, étvágyjavító, gyümölcssaláták tartozéka. A gyermekek kompótnak megfőzve is szívesen fogyasztják, de...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk