- 1 nagyobb sárgadinnye meghámozva, felkockázva (legyen kb 1 kg)
- 1 kg sárgabarack vagy narancs vagy sárgarépa "vagy amit akartok" :D
- kb. 30-50 dkg nádcukor (ki amennyire édesen szereti)
- 1-2 citrom leve és/vagy reszelt héja
- pektin (nálam almahéjból, de lehet 3 az 1-ben zselésítő is..)
- megint opcionális: vanília vagy menta, vagy rum "vagy amit akartok"
Elkészítés:
A felkockázott dinnyét a másik gyümölccsel együtt kevés vízben vagy almapektinnel (ami ugye folyadék nálam) feltesszük főni. (Az is jó, ha előbb becukrozzuk és fél óra múlva már levet is ereszt.) Hozzáadjuk a cukrot, a citromot, az esetleges ízesítőket és addig főzzük, amíg megpuhul.
Én nem vagyok a szétfőzés híve, ezért botmixerrel rá szoktam segíteni, úgy hamarabb elkészül. Végül mehet bele a zselésítő, ha szükséges. Gyönyörű színe és íze lesz. (Tettem bele fehér rumot is!)
Felkockázott dinnyét a másik gyümölccsel együtt kevés vízben vagy almapektinnel (ami ugye folyadék nálam) feltesszük főni. (Az is jó, ha előbb becukrozzuk és fél óra múlva már levet is ereszt.) Hozzáadjuk a cukrot, a citromot, az esetleges ízesítőket és addig főzzük, amíg megpuhul.
Én nem vagyok a szétfőzés híve, ezért botmixerrel rá szoktam segíteni, úgy hamarabb elkészül. Végül mehet bele a zselésítő, ha szükséges. Gyönyörű színe és íze lesz. (Tettem bele fehér rumot is!)
Engedjünk egy megfelelő méretű lábasba három liter csapvizet. Ebbe csavarjuk bele a citrom levét, keverjük el benne a kristálycukrot. Az almákat hámozzuk meg, csumázzuk ki, és vágj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gyümölcsök magházát kivágni, a héj marad. A birst citromos vízbe forrástól 8 percig főzni. Hozzá az alma,kis lángon főzni 10 -15 percet. Átpasszírozni,vissza a tűzre,hogy egyet r...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA paradicsomokat forrásban lévő vízbe mártjuk egy percre, kivesszük, hideg vízzel telt edénybe tesszük, majd a héját lehúzzuk. A paradicsomot összevágjuk, majd feltesszük a tűzre f...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1.Először következik a legmunkaigényesebb lépés, erre szánjatok időt, mert ez bizony macerás. A narancsokról négy gerezdben le kell hámozni a héját. A héjából én éles késsel a fe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű