Szilva
Szilvalekvárt mióta az eszemet tudom egy üstben/vájdlingban főzzük minden nélkül – 4-5-6 óráig takaréklángon – amíg besűrűsödik, csak kimagozzuk. Addig kell főzni, amíg besűrűsödik. Nem pénztárcakímélő, de nincs benne se cukor se tartósítószer. A végén száraz dunsztba kell tenni. Évekig eláll.
A gyümölcsöket jó alaposan megmossuk, a körtét meghámozunk, félbevágunk, kiszedjük a magházát és lemérjük, a citrom héját lereszeljük. A nyers gyümölcsöket rétegesen üvegekbe tessz...
Elkészítési idő:Kis edényben felfőzzük a cukrot a hideg vízzel, és magas hőfokon addig forraljuk, amíg a karamell megbarnul. Ekkor levesszük a tűzhelyről, hozzáadjuk a forrásban lévő vizet és megk...
Elkészítési idő:1 kisebb naracs héját csíkokra vágjuk, majd egy kicsi edénybe belerakjuk, és annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. Addig főzzük, míg a víz el nem tűnik. Megpucoljuk a narancsokat é...
Elkészítési idő: