Szilva
Szilvalekvárt mióta az eszemet tudom egy üstben/vájdlingban főzzük minden nélkül – 4-5-6 óráig takaréklángon – amíg besűrűsödik, csak kimagozzuk. Addig kell főzni, amíg besűrűsödik. Nem pénztárcakímélő, de nincs benne se cukor se tartósítószer. A végén száraz dunsztba kell tenni. Évekig eláll.
1. A kókuszt, olajat, sót, édesítőt/mézet egy nagy edényben összegyúrjuk. Ha tapadós masszává állt össze, akkor kézzel, esetleg kiskanál segítségével gombóckákat/szeleket formázunk...
Elkészítési idő:A tejben elkeverjük a zablisztet, majd a feloldott natúr kakaónkat és kis lángon sűrűre főzzük. Kihűtjük (addig pont nekieshetünk a palik legyártásának), majd a darált mogyorót és...
Elkészítési idő:A körtedarabokat a sárgadinnye szeletekkel, citromkarikával vegyesen üvegekbe rakjuk, a többi hozzávalóból szirupot főzünk. Ha a cukor elolvadt, a szirupba keverjük a natrium benzo...
Elkészítési idő: