Éretlen alma (akár fáról lehullott selejt alma is jó)
Minden háznál van hullós alma, olyan, amit már csak a darazsak járnak, jobb esetben, aztán ott rothad el a fa alatt. Az éretlenebb alma tartalmazza a legtöbb pektint, ezért jobb, ha azokat keressük inkább. Gyűjtsük össze a hullós almát, sőt a magházát, héját is, ami amúgy a szemétbe végezné.
A magházat és a héjat egyből dobhatjuk a fazékba, az egész almákat vágjuk apróbb darabokra, és távolítsuk el a kukacos részeket belőle. A fazékba öntsünk annyi vizet, hogy ellepje a gyümölcsöket, majd a legerősebb hőfokon főzzük egy órán keresztül.
Ezután hűtsük le, épp hogy langyos legyen, majd tegyük sűrű szűrőbe vagy vászonzacskóba és hagyjuk csepegni másnapig. A kapott levet tegyük fel főni, majd mikor felére csökkent próbáljuk ki, ha lecsepegtetjük egy tányérra, eléggé megdermed-e. A lényeg, hogy lecseppenve gyorsan kocsonyásodjon.
Tegyük üvegekbe, majd tegyük száraz dunsztba pár napra, majd használjuk a lassan sűrűsödő lekvárok, dzsemek készítéséhez.
Az almát meghámozom és szeletekre vágom (én 8- ba vágtam) és rányomom a citrom levét pici vizet öntök hozzá és főni teszem.Mikor puhára főtt össze turmikszolom . A rebarbarát me...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMinden gyümölcsöt kis darabokra vágunk,az almát,körtét nem kell meghámozni,összekeverjük a cukorral és a fűszerekkel és magas falú tepsiben 220 fokon 45 percig sütjük,közben néhány...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA szilvát megmossuk, kimagozzuk és egy tepsibe terítjük. 180 fokon 1 órát sütjük, néha átkeverjük. Ezt követően cukrozzuk, majd egy lábasba áttöljük és leturmixoljuk (maradjanak be...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Könnyű